Dell Technologies Project APEX versnelt as-a-Service-strategie van bedrijven

21 oktober 2020

Dell Technologies breidt zijn as-a-Service-mogelijkheden uit met Project APEX. Dit moet de toegang drastisch vereenvoudigen voor klanten en partners tot de Dell-technologie, afgestemd op de behoefte in alle mogelijke oplossingen: opslag, servers, netwerken, hyperconverged infrastructuur, pc’s, enz.

Onder Project APEX brengt Dell Technologies zijn as-a-Service- en cloudstrategieën, technologieaanbod en go-to-market-strategie samen als één geheel. Bedrijven krijgen een consistente as-a-service-ervaring, ongeacht waar ze werken (on-premises, edge-locaties en openbare clouds).

“Met Project APEX bieden we onze klanten keuze, eenvoud en een consistente ervaring op pc’s en IT-infrastructuur van één vertrouwde partner. Dit is ongeëvenaard in de branche”, aldus Jeff Clarke, chief operating officer en vicevoorzitter van Dell Technologies. “Project APEX bouwt voort op onze lange geschiedenis in het aanbieden van on-demand technologie. Het geeft klanten de nodige vrijheid om resources te schalen op de manier die voor hen het beste werkt, zodat ze snel kunnen inspelen op veranderingen en zich minder moeten focussen op de pure IT en dus meer tijd overhouden voor hun zakelijke behoeften.”

“Tegen het einde van 2021 zal de flexibiliteit en de aanpasbaarheid die voortvloeien uit het as-a-service-verbruik, de vraag doen verdrievoudigen naar on-premises infrastructuur die wordt geleverd via as-a-service-oplossingen”, vertelt Rick Villars, Group Vice President, Worldwide Research bij IDC. 

As-a-Service en cloudontwikkelingen

De nieuwe Dell Technologies Cloud Console vormt de basis voor Project APEX. Dit zal dienen als het centrale online platform dat klanten een uniforme en feilloze ervaring biedt om hun cloud- en as-a-Service-traject te beheren. Met een paar muisklikken kunnen klanten door een online marktplaats van cloudservices en -oplossingen bladeren en zo een cloudgebaseerde of as-a-Service-oplossing bestellen om snel hun noden in te vullen. Klanten kunnen ook workloads implementeren, hun multi-cloudresources beheren, hun kosten in realtime controleren en extra mogelijkheden toevoegen.

Dell Technologies introduceert ook Storage as-a-Service (STaaS), beschikbaar in de eerste helft van 2021, en volledig geïntegreerd in de Dell Technologies Cloud Console. STaaS biedt schaalbare en flexibele services met een onderliggende infrastructuur die on-premises kan worden geïmplementeerd, in eigendom van en beheerd door Dell Technologies.

Dell Technologies STaaS is ontworpen om kosten aan te pakken in lijn met de OpEx-services. Het biedt ondersteuning voor belangrijke gegevensservices – blok- en file-based – en biedt tevens een breed scala aan functies op bedrijfsniveau. Dit biedt klanten het opslagtype, de capaciteit, de prestaties en de voorwaarden van de diensten die aan hun behoeften voldoen.

Dell blijft zijn Dell Technologies Cloud- en as-a-Service-aanbod verder uitbreiden met volgende extra verbeteringen:

 • Dell Technologies Cloud Platform instance-based aanbiedingen: Klanten kunnen aan de slag met hybride cloud voor slechts 47 USD per exemplaar per maand2 met abonnementsprijzen. Hierdoor is het eenvoudig om – via de nieuwe Dell Technologies Cloud Console – cloud-middelen te kopen en te schalen met vooraf gedefinieerde configuraties.
 • Geografische uitbreiding: Dell Technologies breidt de beschikbaarheid van Dell Technologies Cloud Platform-abonnementen uit naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Verdere wereldwijde uitbreiding zijn binnenkort beschikbaar.
 • Dell Technologies Cloud PowerProtect voor Multi-cloud: met deze volledig beheerde service kunnen klanten data en toepassingen in public clouds efficiënt beschermen op één plek via een low-latency verbinding met de grote hyperscale clouds. Klanten besparen budget door nul uitstapkosten voor Microsoft Azure en een zeer efficiënte deduplicatie van PowerProtect-apparaten. Gebruikers kunnen deze service gebruiken als replicatieplek voor on-premises PowerProtect-apparaten voor archivering en disaster recovery.
 • Vooraf goedgekeurde Flex On Demand-prijzen: deze vooraf geconfigureerde infrastructuurbundels – waaronder hardware, systeemsoftware, essentiële implementatie- en ondersteunende diensten – maken het eenvoudiger voor klanten om Dell Technologies-oplossingen te selecteren en te implementeren met een pay-per-use-ervaring. Channel partners wereldwijd kunnen profiteren van een korting tot 20% op Flex On Demand-oplossingen.

Continue focus op duurzaamheid

Het Dell Technologies Project APEX-aanbod wordt ondersteund door een effectief plan om de infrastructuur op een veilige en milieuvriendelijke manier uit te faseren. Dell beheert de terugname en refurbishing van de gebruikte IT-apparatuur en helpt tegelijkertijd de eigen duurzaamheidsdoelstellingen van klanten te ondersteunen. Het bedrijf zet ook extra stappen om de Progress Made Real doelen te bereiken door onder meer:

 • 100% van de ingeleverde geleasede huuractiva door te verkopen.
 • Het herstellen en doorverkopen van 89% van de werkmiddelen in Noord-Amerika en de EMEA-regio’s.
 • 10% van de niet-werkende activa doorverkopen aan recyclagepartners die elk element repareren, hergebruiken, doorverkopen en op milieuvriendelijke manier recycleren. Vorig jaar werd via dit programma maar liefst 240.257 kilo metaal, glas en kunststof gerecycleerd.
 • Klanten te helpen hun overtollige hardware door te verkopen of te recycleren en hen erop voor te bereiden om gehuurde apparatuur veilig en milieubewust in te leveren via Dell Asset Resale & Recycling Services.

Beschikbaarheid

 • Dell Tech Cloud Console is nu beschikbaar als public preview in de Verenigde Staten. In de EMEA-zone is de beschikbaarheid gepland voor het eerste kwartaal van 2021.
 • Dell Technologies Storage as-a-Service zal in de eerste helft van 2021 beschikbaar zijn in de VS.
 • De op Dell Technologies Cloud Platform gebaseerde aanbiedingen met abonnementsprijzen zijn beschikbaar in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dell Technologies Cloud PowerProtect voor multi-cloud is nu beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This