Zoom presenteert nieuwe diensten op Zoomtopia 2020

15 oktober 2020

Tijdens de eerste keynote van Zoomtopia 2020, heeft Zoom Video Communications nieuwe producten en diensten bekendgemaakt, die de toekomst van communicatie verder vormgeven. Deze toekomst werd geschetst door Eric S. Yuan, de CEO van Zoom, in een keynote waarin hij de visie van het bedrijf presenteerde. De productontwikkelingen werden vervolgens door CPO Oded Gal gepresenteerd.

“Zoom en Zoomtopia zijn voor jullie bedoeld: onze moedige, hardwerkende en creatieve gebruikers”, zegt Yuan. “We hebben hard gewerkt om een eersteklas, waardevol virtueel evenement te organiseren. We zijn ook bezig geweest met planning, voorbereiding en ontwikkeling om de belofte van Zoom – jou op de best mogelijke manier te ondersteunen – waar te maken. Als er iets is dat we in deze uitdagende tijden hebben geleerd, is het wel dat remote working goed werkt. De toekomst van werk zal een hybride model zijn, waarin de beste aspecten van persoonlijk en virtueel contact samenkomen. We beschikken over het platform dat de wereld hiervoor nodig heeft – vandaag, morgen en tot ver in de toekomst.”

De belangrijkste ontwikkelingen in het Zoom platform zijn onder meer:

 • OnZoom: Een centraal platform waarmee Zoom gebruikers gratis en betaalde evenementen én inzamelingsacties kunnen organiseren. Met OnZoom kunnen organisaties extra inkomsten genereren, hun bereik uitbreiden naar nieuwe doelgroepen, en goede doelen ondersteunen door middel van geïntegreerde donatiemogelijkheden. Zoom gebruikers kunnen deze evenementen ontdekken en zich inschrijven voor nieuwe ervaringen dankzij extra functionaliteiten, zoals het weggeven van tickets en een dashboard om favoriete evenementen en merken in de gaten te houden. Vanaf vandaag beschikbaar als openbare bèta-release voor Amerikaanse gebruikers om deel te nemen aan evenementen van mkb-bedrijven en belangrijke partners, zoals WW (voorheen bekend als Weight Watchers) op OnZoom.com. .
 • Nieuwe end-to-end-encryptie (E2EE): Deze optionele feature wordt volgende week beschikbaar gemaakt als technische preview voor zowel gratis als betaalde gebruikers. Het kan worden geactiveerd op account-, groeps- en gebruikersniveau en kan afhankelijk van de admin-instellingen per meeting aan- of uitgezet worden. Wanneer Zooms E2EE is geactiveerd, wordt alle communicatie van deelnemers via Zoom-applicaties versleuteld door middel van cryptografische sleutels die alleen bekend zijn op de apparaten van deze gebruikers. Met E2EE heeft geen enkele derde partij toegang tot deze privésleutels, Zoom incluis. 
 • Aanpasbare SDK: Zoom voegt nieuwe verbeteringen toe aan zijn SDK’s, waardoor developers en organisaties hun eigen video-applicaties kunnen verrijken met het Zoom platform. De SDK’s zijn vanaf vandaag beschikbaar op Android, iOS en web. Developers kunnen de aanpasbare UI en sessiecontrole gebruiken om makkelijker hoogwaardige video, audio en instant chat features toe te voegen aan hun eigen applicaties. 
 • Zapps: Apps die gebruiken te zijn in Zoom meetings. Met Zapps kunnen developers apps maken om workflows voor, tijdens en na meetings aan te sturen. Zoom heeft zowel eigen apps als apps van derden geïntegreerd in de meeting-ervaring. Zapps geven developers een snelle en flexibele webview om apps te maken en te distribueren, en IT-beheer en implementatie te regelen. Ruim 35 partners hebben zich hiervoor aangesloten bij Zoom. Hun demovideo’s zijn te bekijken via Zoom.us/zapps. 
 • Verbeteringen in het Unified Communications Platform: Zoom heeft verschillende nieuwe functionaliteiten ontwikkeld voor zijn geïntegreerde communicatie platform. Meer over het ÚCaaS platform en Zoom Rooms verbeteringen:
  • Immersive Scenes: Hiermee kan de meeting host een eigen achtergrondthema voor meetings instellen of layouts maken waarin de videobeelden van deelnemers in een gezamenlijke achtergrond, zoals een lokaal of rechtbank, worden geïntegreerd.
  • Zoom for Home: Ondersteuning voor DTEN ME, Facebook via de Zoom on Portal app en Zoom Rooms apparaten is algemeen beschikbaar. Amazon Echo Show, DTEN onTV Displays met Google Assistant ondersteuning, waaronder Nest Hub Max en Yealink A20, zullen voor het einde van het jaar worden ondersteund. In 2021 volgen aanvullende hardware producten van HP, Lenovo en Neat.
  • Contactloze samenwerking: Verbeterde opties voor stemcommando’s en versimpelde koppeling met persoonlijke apparaten om Zoom Rooms meetings te beheren.
  • Verbeterde whiteboarding: verschillende verbeteringen in whiteboarding maakt constante samenwerking mogelijk op mobiel, desktop en Rooms.
  • Zoom Rooms smart gallery: Met behulp van AI geeft de smart gallery in Zoom Rooms alle deelnemers individueel weer. Hierdoor wordt persoonlijke communicatie verbeterd tussen deelnemers op kantoor en deelnemers op afstand.
  • Zoom Phone features: Stel wanneer nodig bhv’ers en 112 tegelijkertijd op de hoogte; geïntegreerd met Zoom Digital Signage en Zoom Chat om medewerkers en hulpdiensten te informeren. Andere aankomende Zoom Phone functies zijn onder andere Team SMS en AI-aangedreven spamdetectie en -blokkering.
  • Verbeterde webinar features: Reacties, breakout ruimtes, aanpasbare wachtruimtes, en debriefing-ruimtes.
  • Video in wachtruimtes: Meeting hosts kunnen deelnemers toelaten nadat ze hen via video in de wachtruimte hebben gezien.
  • High Fidelity Audio: Met behulp van AI zal Zoom automatisch detecteren wanneer de High Fidelity-modus moet worden ingeschakeld.
 • Certificatie voor persoonlijke workspace hardware: Nu remote working steeds vaker langdurig voorkomt, breidt Zoom zijn hardware-certificatieprogramma uit met persoonlijk workspace devices. De aanvullende typen hardware bevatten onder meer persoonlijke en draagbare Bluetooth en USB-luidsprekers zoals de nieuwe Poly Sync 20, webcams en alles-in-één desktopsystemen. Meer over dit certificatieprogramma.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This