Destiny neemt het Nederlandse Voips over

7 oktober 2020

Cloudtelecom-speler Destiny neemt het cloudcommunicatiebedrijf Voips B.V. uit Gemert over. Deze acquisitie is de tweede Nederlandse overname van Destiny in 2020 na de overname van Panas in juli en past in de strategie van Destiny  om uit te groeien tot een Europese leider in veilige cloudcommunicatieoplossingen.   

Voips heeft zich volgens CEO Daan De Wever van Destiny in de afgelopen zeven jaar ontwikkeld tot een innovatieve en gereputeerde aanbieder van cloudcommunicatieoplossingen voor KMO’s en de grootzakelijke markt. “Het team van Voips heeft een uitgebreide expertise en uitstekende reputatie in cloudtelefonie, mobiele telefonie en internetdiensten. Voips is een perfecte aanvulling op de eerdere overnames die Destiny de afgelopen twee jaar in Nederland heeft gedaan. We verstevigen zo opnieuw onze marktpositie en productportfolio op vlak van cloudcommunicatie om onze partners en de grootzakelijke markt in Nederland nog beter te kunnen bedienen”, zegt Daan De Wever.  

Voips zal volledig geïntegreerd worden in Destiny met behoud van het voltallige personeel. Oprichters Nils Nijhof en Jeroen Mulder van Voips zullen deel uitmaken van het directieteam van Destiny in Nederland. De locatie van Voips in Gemert zal onderdeel worden van de vestigingen die Destiny in Nederland in gebruik heeft. 

“We zijn een jong en ambitieus team en zijn gewend aan verandering.  We zijn dan ook erg blij om als onderdeel van de Destiny Groep onze ambitie om verder te groeien en te specialiseren versneld te kunnen waarmaken”, zegt Nils Nijhof, mede-oprichter van Voips . “We focussen op dezelfde diensten en producten als Destiny en kunnen door deze overname onze klanten en partners in één keer over het ganse portfolio heel wat toegevoegde waarde bieden.  Zo vraagt onze doelgroep om eigen software ontwikkelaars, iets wat met het technologieplatform van Escaux, ook een onderdeel van de Destiny Groep, voortaan mogelijk is.”  

Nieuwe managing director Nederland 

Om de snelle opmars van Destiny in Nederland in goede banen te leiden, heeft het bedrijf ook een nieuwe managing director voor Nederland aangesteld. Ed Smit (59) heeft een uitgebreide ervaring in de telecomsector die begon bij KPN in de tijd dat het bedrijf medio jaren ’90 aan het Belgische avontuur begon. Smit zat destijds in het management. Hij bleef vervolgens op Belgische bodem en vervulde managementfuncties bij operatoren, overheden en toezichthouders en op grote ICT-projecten. “Mijn opdracht is het integreren van de inmiddels vijf bedrijven van Destiny in Nederland, waarvan Voips de meest recente overname is”, zegt Smit. “Het zijn stuk voor stuk sterke bedrijven met allemaal een eigen specialisatie. De samenvoeging maakt een krachtige propositie voor de Nederlandse markt. We gaan hier iets moois neerzetten.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This