CRANIUM & White Wire fuseren en bouwen aan GDPR kennisplatform

6 oktober 2020

De Belgische scale-up CRANIUM, gespecialiseerd in privacy, security en datamanagement en White Wire, de Kontichse privacy-expert voor ziekenhuizen- en de gezondheidssector slaan de handen in elkaar. Samen bouwen ze aan aan een GDPR kennisplatform dat in een eerste fase wordt aangeboden in de gezondheidssector, waar White Wire al een track-record heeft. In een latere fase zullen ze ook voor andere sectoren een kennisplatform uitbouwen. Door de fusie van CRANIUM en White Wire worden ze samen de grootste privacyadviesorganisatie van België.

Zowel CRANIUM als White Wire kunnen een jarenlange ervaring in de privacybusiness in de schaal leggen. Beide firma’s zijn gespecialiseerd in het mitigeren van privacy- en securityrisico’s en bieden hun cliënteel een uitgebreid portfolio van diensten rond gegevensbescherming. CRANIUM bedient ongeveer 450 klanten, van KMO’s tot multinationals waar met White Wire een mooie aanvulling komt als referentie in de ziekenhuizen- en gezondheidssector. 

White Wire zal voorlopig als dochteronderneming blijven bestaan binnen de CRANIUM-groep waarbij het volledige tienkoppige team aan boord wordt gehouden en alle projecten blijven doorlopen. Bart van Buitenen, mede-oprichter van White Wire: “We mogen trots zijn dat we met CRANIUM en White Wire nu samen deel uitmaken van de grootste en beste privacy-adviesorganisatie van België”. Alex Van Cauwenbergh, CEO van CRANIUM, staat hem bij: “De komende jaren kijken we er dan ook naar uit om zowel in België als daarbuiten deze groei door te zetten zonder in te boeten op kwaliteit of inhoud.” 

Specialisatie

Naast het hoofdkantoor in Zaventem heeft CRANIUM ook kantoren in Nederland en de Verenigde Staten. Het consultancyberijf richt zich op de publieke sector, financiële instellingen, industriële spelers en onderzoeksbedrijven maar ook retail en telecom. Door de overname van White Wire haalt het de expertise in huis om hier ook de gezondheidssector en softwarebedrijven aan toe te voegen. Hierbij neemt CRANIUM de consultancydiensten van White Wire over en krijgen klanten van het White Wire privacyplatform toegang tot een nog breder palet aan expertise op gebied van privacy. 

Die extra specialisatie is belangrijk volgens Bavo Van den Heuvel, Chief Knowledge Officer en mede-oprichter bij CRANIUM: “Vroeger wist een privacyprofessional alles. Maar de afgelopen jaren is het aantal disciplines sterk gegroeid en dus ook het aantal specialisaties. CRANIUM combineert in haar dienstverlening al langer juridische en IT kennis met specifieke vakexpertise binnen sectoren zoals Life Sciences, Banking en de overheid. Dit laat ons toe om onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden. Met White Wire wordt deze expertise opnieuw uitgebreid waardoor we nu ook ziekenhuizen en healthcare-spelers uitstekend kunnen bedienen.”

Soepele overgang

In een eerste fase behoudt White Wire zijn naam en blijft het een dochter van CRANIUM België. Over de herfstmaanden staat de integratie het White Wire-team op de planning. Alex Van Cauwenbergh: “We willen dit gestaag laten gebeuren om een zo soepel mogelijke overgang mogelijk te maken. We moeten ook rekening houden met de veiligheidsmaatregelen rond covid-19. Er staan volledig digitale teammeetings op het programma met breakout-sessies achteraf. Door in kleine groepjes te werken ontstaat een mooie mix van oude en nieuwe collega’s.” 

Focus op kwaliteit en kennis

Door de overname telt CRANIUM nu meer dan 60 ervaren experts. Hierbij nu dus ook Bart van Buitenen, die gezien wordt als een autoriteit op vlak van gegevensbescherming en privacy. “Vanaf nu kan ik mij CRANIUM volledig richten op het inzetten van mijn expertise binnen onze projecten en het CRANIUM kenniscentrum. Dit zorgt er voor dat CRANIUM zich nu en de komende jaren zal blijven onderscheiden op kennis en kwaliteit”, zegt Bart van Buitenen.

Alex Van Cauwenbergh blijft als CEO aan het hoofd staan van CRANIUM. De oprichter van White Wire, Bart van Buitenen wordt Director Expertise. Peter Berghmans, mede-oprichter van White Wire, blijft als autoriteit in de gezondheidssector klanten adviseren en strategisch advies verlenen aan CRANIUM.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This