Axis Communications benoemt nieuwe Regional Director voor Middle Europe-regio

5 oktober 2020

Axis Communications kondigt een wijziging aan in zijn managementteam in de Middle Europe-regio: met ingang van 1 oktober 2020 leidt Philippe Kubbinga als nieuwe Regional Director Middle Europe de operationele activiteiten van Axis in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein. Aansluitend versterkt Edwin Roobol het EMEA-managementteam in zijn nieuwe rol als Director Marketing EMEA.

Als technologieleider in netwerkvideo maakt Axis een slimmere en veiligere wereld mogelijk, door netwerkoplossingen te ontwikkelen die inzicht bieden in het verbeteren van de veiligheid en nieuwe manieren van zakendoen. In de voortdurende inspanningen van het bedrijf om dichter bij hun klanten te staan, het marktbereik te vergroten en de groei verder te stimuleren, wordt het Axis EMEA-managementteam met verschillende nieuwe posities uitgebreid.

Philippe Kubbinga benoemd tot Regional Director Middle Europe

Philippe Kubbinga is sinds 2015 bij Axis werkzaam als Regional Director Middle East & Africa en wordt nu verantwoordelijk voor de regio Middle Europe. Gedurende zijn internationale carrière werkte hij in verschillende managementfuncties voor Sony Ericsson, Nokia en Microsoft in Europa, Azië en Zuid-Afrika, voordat hij in 2010 naar Dubai verhuisde. In zijn nieuwe rol werkt hij vanuit het Axis-kantoor in Capelle aan den IJssel.

Philippe Kubbinga erkent het grote potentieel in Middle Europe: “Naast onze core business in netwerkvideo, blijven we ons focussen op ons sterke partnernetwerk omdat dit ons helpt dichter bij onze klanten en hun specifieke behoeften te komen. Daarnaast breiden we uit naar gerelateerde markten met nieuwe netwerk gebaseerde oplossingen zoals audio, toegangscontrole, analytics en wearables om onze klanten sterke, geïntegreerde oplossingen te bieden.”

Uitbreiding van het EMEA-managementteam

Bovendien wordt het EMEA-managementteam uitgebreid om de volgende fase van groei mogelijk te maken en om nieuwe zakelijke kansen te genereren voor het Axis-partnernetwerk. Deze inspanningen zijn in lijn met de langetermijnstrategie van het bedrijf, vertelt Verena Rathjen, Vice President EMEA bij Axis: “Ik ben ervan overtuigd dat onze versterkte EMEA-structuur ons dichter bij onze partners en klanten zal brengen om marktpotentieel en groeimogelijkheden optimaal te kunnen benutten. Het biedt ons daarnaast meer mogelijkheden om internationale klanten op een nog betere manier te bedienen.”

Edwin Roobol aangesteld als Director Marketing EMEA

In het kader van deze uitbreiding is Edwin Roobol aangesteld als Director Marketing EMEA. Op basis van zijn expertise en jarenlange ervaring bij Axis, zal hij strategische marketinginitiatieven ontwikkelen op EMEA-niveau en de verschillende competenties van de EMEA-salesregio’s combineren.

De afgelopen 12 jaar was Edwin Roobol als Regional Director Middle Europe verantwoordelijk voor de sterke groei en ontwikkeling van de regio. Gedurende deze periode speelde hij een belangrijke rol bij het bepalen van de regionale strategie en het continu starten van nieuwe initiatieven om de bereikbare markt uit te breiden. Hij bouwde een succesvolle organisatie door de sterke bedrijfscultuur te bewaken en een ervaren team samen te stellen met waardevolle knowhow voor een verscheidenheid aan markten en klanten.

“Jarenlang legde Edwin de basis voor zakelijk succes in Middle Europe en bouwde hij een sterk netwerk van distributeurs, partners en een breed scala aan klanten op. We willen hem bedanken voor zijn uitstekende werk in deze regio en zijn blij dat hij nu zijn expertise en ervaring kan inzetten ter versterking van het EMEA-team”, aldus Verena Rathjen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This