Belnet ondersteunt Cyber Security Month 2020-campagne

1 oktober 2020

Oktober is traditiegetrouw Cyber ​​Security Month. GÉANT, het toonaangevende samenwerkingsverband voor netwerk(gerelateerde)infrastructuur en diensten voor onderzoek en onderwijs, neemt voor het tweede jaar op rij deel aan dit EU-initiatief met de lancering van een communicatiecampagne die tot doel heeft het cyberveiligheidsbewustzijn binnen zijn gemeenschap te vergroten. Belnet, een van de 39 partners van GÉANT, speelt een actieve rol bij het opzetten van de campagne.

De Cybersecurity Month 2020 campagne focust op de aangesloten onderzoeks- en onderwijsinstellingen en hun eindgebruikers met de slogan: “Become A Cyber Hero!”. Het doel is om eindgebruikers aan te moedigen zich te wapenen tegen digitale bedreigingen en hen te ondersteunen in de bescherming van hun organisatie.

De campagne belicht vier onderwerpen, één per week in oktober: praktische tips, casestudies en blogs over social engineering tijdens de eerste week, phishingtijdens de tweede, ransomware tijdens de derde en tot slot veilige wachtwoordentijdens week vier. Alles zal beschikbaar zijn op de speciale Cyber ​​Security Month-pagina van de GÉANT CONNECT website: https://connect.geant.org/csm2020.

Bovendien wordt al het grafische en promotionele materiaal, zoals animaties, banners voor sociale media en e-mailhandtekeningen, beschikbaar gesteld voor de GÉANT-gemeenschap opdat zij de campagne ook lokaal kunnen promoten.

image

Sterke internationale samenwerking

De bewustmakingscampagne werd in nauwe samenwerking met een subgroep van nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken (NREN’s) ontwikkeld. Belnet, het Belgische onderzoeks- en onderwijsnetwerk, is sterk betrokken geweest bij de totstandkoming en planning van dit initiatief als lid van het Security Work Package (WP8) binnen het GN4-3-project.

“Cyberveiligheid is een van de grootste uitdagingen in onze samenleving. We zijn verheugd om actief bij te dragen aan deze campagne om het bewustzijn in de onderzoeks- en onderwijsgemeenschap te vergroten. Tegelijkertijd blijven we ook focussen op de verdere evolutie van de pijler “Security & Trust” binnen het Belnet-dienstenaanbod voor onderzoek en onderwijs”, zeggen Nathalie Pinsart en Dirk Haex, Co-General Directors van Belnet.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This