Pulse Secure versterkt veilige toegang via McAfee’s Security Innovation Alliance

23 september 2020

Pulse Secure, gespecialiseerd in software-gebaseerde beveiligingsoplossingen, heeft een integratie gerealiseerd met McAfee’s ePolicy Orchestrator (ePO). Daarmee kunnen gebruikers van Pulse Policy Secure (PPS) Network Access Control oplossingen garanderen dat alleen compatibel endpoints toegang krijgen tot de bedrijfssystemen en -software. Beide bedrijven werken tevens samen aan compatibiliteitstesten. 

Beter inzicht endpoints

Pulse Secure PPS is volledig geïntegreerd met McAfee ePO, waardoor klanten beter inzicht krijgen in alle endpoints, zoals de securitystatus, gebruikersinformatie en details over kwetsbaarheden. Op basis daarvan kunnen zij dan beslissen over de rol van gebruikers en apparatuur voor de benodigde netwerktoegang.

Pulse Policy Secure biedt organisaties de mogelijkheid een diversiteit aan gebruikers en apparatuur veilige en goed beschermde toegang tot het netwerk en cloud-services te geven. Door een continu inzicht en grip op de toegang tot endpoints en IoT, kunnen klanten een ‘comply to connect’ strategie implementeren voor het versterken van hun beveiligingsbeleid. Inclusief een geautomatiseerde bescherming tegen mogelijke bedreigingen, om te voldoen aan de compliance en ‘zero trust’ eisen.

Voordelen samenwerking

  • Verbeterde security en compliance: klanten de mogelijkheid bieden alleen compatibel endpoints toegang te geven tot de bedrijfsresources, via het installeren van de ePO-agent
  • Snel anticiperen op bedreigingen: als ePO een niet geautoriseerd apparaat detecteert stuurt het een melding via PPS, op basis waarvan een beheerder of geautomatiseerde policy het endpoint kan blokkeren, of in quarantaine kan plaatsen om het dreigingsrisico te verkleinen.
  • Security-orkestratie: PPS kan tevens McAfee ePO activeren om corrigerende acties uit te voeren, zoals het installeren of updaten van de antivirus agentsoftware om te voldoen aan de beveiligingseisen voordat toegang wordt verleend.   

Integratie vergroot effectiviteit cybersecurity

“Integratie van oplossingen vergroot de effectiviteit van cybersecurity”, zegt Alex Thurber, chief revenue officer van Pulse Secure. “Het is belangrijk dat leveranciers samenwerken om informatie over bedreigingen en contextuele dataflows naadloos tussen elkaars oplossingen te delen. Dan kunnen klanten beter geïnformeerd securitybeslissingen nemen en de verdediging automatiseren.
“Wij hebben met McAfee op technisch niveau samengewerkt voor het creëren van een integratie die onze gezamenlijke klanten concrete voordelen oplevert voor het verbeteren van de veilige toegang op basis van Zero Trust.”

McAfee Security Alliance programma

“Een belangrijke doelstelling van het McAfee Security Alliance programma is de ontwikkeling van compatibele security-oplossingen en de integratie ervan met de complexe IT-omgeving van klanten te versnellen”, zegt Javed Hasan, McAfee’s global head of enterprise products strategy & alliances. “Het verheugt ons dat Pulse Secure deze investering benut om haar platform voor het managen van securityrisico’s en de waarde daarvan voor klanten te versterken. Het voordeel van de gezamenlijke oplossing is een betere bescherming en compliancy, tegen lagere operationele kosten.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This