Brusselse metro rijdt toekomst tegemoet met automatiseringsoplossingen van Extreme Networks

16 september 2020

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) rijdt het hele jaar door zo goed als 24/7, met dagelijks meer dan een miljoen metro-, tram- en busreizen door pendelaars, bezoekers en inwoners. En dat aantal groeit nog steeds. Omdat de maximale capaciteit stilaan bereikt is, besloot de MIVB de autonome netwerkoplossingen van Extreme Networks (Nasdaq: EXTR) in te zetten om de efficiency te verbeteren, het netwerk met 33 procent te vergroten en zo uiteindelijk haar passagiers beter te bedienen.

Om de visie van de MIVB – het “Mission Critical Network” – te ondersteunen, ontwikkelde Extreme Networks een converged IP-netwerkinfrastructuur op basis van Extreme Elements met Extreme Fabric ConnectTM-technologie, Extreme Management CenterTM-software en Extreme Analytics. De MIVB stuurt het verkeer van de Brusselse metro nu geautomatiseerd aan via een converged IP-netwerk, zodat de conditie van het spoor realtime kan worden gemonitord, passagiers extra dienstverlening krijgen en het netwerk minder last van storingen ondervindt.

De nieuwe mogelijkheden zijn onder meer:

  • Echt geautomatiseerde besturing van netwerkverkeer – De software van Extreme Management Center ondersteunt de ontwikkeling naar realtime geautomatiseerde end-to-end besturing van het netwerk. Door automatisering zijn de handmatige routinetaken van de baan, krijgt de MIVB de handen vrij voor andere activiteiten en kan de huidige en toekomstige capaciteit van de Brusselse metro worden vergroot. 
  • Uitgebreid netwerk van bewakingscamera’s op basis van IP – Het netwerk ondersteunt nu bijna 15.000 op IP gebaseerde bewakingscamera’s met HD-beeldkwaliteit, die passagiers en personeel van de Brusselse vervoerder zo een veilig gevoel geven.
  • Handmatig en geautomatiseerd beheer van vervoersysteem – Om de passagierscapaciteit te vergroten, was zowel handmatig als geautomatiseerd beheer van het vervoersysteem noodzakelijk. Door de beschikbaarheid van het systeem te optimaliseren, wendbaarheid in te bouwen in het systeem en de dienstverlening, en de zichtbaarheid op het netwerk te vergroten, behoudt de MIVB de broodnodige menselijke toets en beperkt zij eventuele menselijke fouten tot een minimum. Met Extreme Fabric Connect wordt er bij storingen in een verbinding en/of de bijbehorende wissels automatisch binnen een seconde omgeschakeld, wat ervoor zorgt dat de Brusselse metro een veel robuuster en veerkrachtiger netwerk heeft dan ze met oplossingen van concurrenten had kunnen bereiken.
  • Netwerk van een ongekende eenvoud – Door traditionele protocolstacks met PIM-lagen te vervangen door een eenvoudigere ISIS routing/IGMP snooping-combinatie, is Extreme Fabric Connect Multicast eenvoudig te implementeren en te bedienen, minder gevoelig voor fouten en snel met convergeren wanneer het netwerk mankementen vertoont. De MIVB profiteert zodoende van een optimale combinatie van netwerkbetrouwbaarheid, efficiency en gebruiksgemak.Gedurende de installatie, implementatie en testperiode werkte Extreme nauw samen met ProData Systems om ervoor te zorgen dat de oplossing aan de eisen van nu zou voldoen, en de MIVB klaar te stomen voor de uitdagingen die de toekomst brengt.

John Morrison, Senior Vice President EMEA van Extreme Networks: “Een flexibel, veerkrachtig en zelfsturend netwerk is het fundament waarop de slimme stad van de toekomst wordt gebouwd. Samen met de Brusselse metro hebben wij een netwerk geïmplementeerd dat ten eerste al de uitdagingen van nu het hoofd biedt, met meer efficiëntie en een grotere capaciteit. Het legt ook de basis voor een metrosysteem dat aan de eisen van de toekomstige slimme stad voldoet.”

Pierre-André Rulmont, Vice President Information Systems van de MIVB: “Het metrosysteem in Brussel is het kloppende hart van de stad. Zonder dit systeem zou het openbare leven stil komen te staan. We hadden behoefte aan een nieuwe netwerkoplossing waarmee we efficiënter zouden werken en handmatige processen konden automatiseren. Extreme Networks is een betrouwbare partner die ons helpt bij het waarmaken van onze visie: een slim, geautomatiseerd en efficiënt metronetwerk.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This