Paessler en Flowmon Networks bundelen krachten voor geavanceerde betrouwbaarheid en beveiliging van IT-netwerken

9 september 2020

Paessler gaat samenwerken met Flowmon Networks om gemeenschappelijke klanten toegang te bieden tot uitgebreidere IT-monitoring en diepgaande netwerkanalyses. 

Paessler, specialist in IT-monitoring, en Flowmon Networks, een wereldwijde aanbieder van oplossingen die inzicht in netwerken bieden, maken bekend dat ze hun oplossingen hebben geïntegreerd. Gezamenlijke klanten kunnen daarmee een beroep doen op uitgebreide mogelijkheden voor IT-monitoring, door AI ondersteunde netwerkanalyses en geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit. De integratie van de technologie van beide bedrijven waarborgt daarmee de beschikbaarheid, het prestatievermogen en de beveiliging van IT-omgevingen.

IT-specialisten die de technologie van Flowmon combineren met PRTG, de monitoring-oplossing van Paessler, profiteren van:

  • Maximale transparantie dankzij de combinatie van uitgebreide IT-monitoring met diepgaande analyses van het netwerkverkeer
  • Detectie van afwijkend gedrag, bedreigingen door insiders en DDoS-aanvallen
  • Monitoring van firewalls, virusscanners en back-ups
  • Monitoring van Flowmon-appliances met PRTG voor het waarborgen van de beschikbaarheid en fail-over

PRTG Network Monitor van Paessler bewaakt de IT-infrastructuur, netwerkprestaties, applicaties, clouddiensten en virtualisatieomgevingen. PRTG maakt daarvoor gebruik van conventionele monitoring-methoden en -protocollen en een krachtige API. Het is uitgegroeid tot een van de vaakst gebruikte oplossingen voor uitgebreide IT-monitoring.

De oplossing van Flowmon Networks bewaakt en analyseert het netwerk- en cloudverkeer en detecteert onregelmatigheden op basis van een breed scala aan technieken die allemaal tegelijk worden ingezet. De oplossing combineert machine learning en technologie voor gedragsanalyse om het netwerk af te speuren op indicators of compromise (IOC’s), oftewel tekenen van kwaadaardig gedrag en datalekken. 

Voor deze integratie wordt gebruikgemaakt van twee op maat ontwikkelde PRTG-sensoren:

  • Een SNMP-sensor voor de monitoring van Flowmon-appliances
  • Een Python Script-sensor voor de weergave van monitoringwaarden van Flowmon in PRTG

De integratie van de twee oplossingen biedt gebruikers inzicht in cyberbedreigingen en problemen met de netwerkprestaties. Dit wordt aangevuld met statusinformatie voor elk apparaat dat binnen de organisatie wordt gebruikt. Gebeurtenissen worden op het dashboard weergegeven en direct op prioriteit ingedeeld om een snelle reactie mogelijk te maken. Als er zich een ongebruikelijke gebeurtenis voordoet, stelt PRTG de gebruiker daarvan op de hoogte. Die kan vervolgens overschakelen naar Flowmon voor een analyse van de werkelijke oorzaak van het probleem. PRTG monitort daarnaast elke appliance van Flowmon die wordt ingezet. Op die manier is het altijd duidelijk welke componenten van Flowmon in de lucht zijn en of ze naar behoren functioneren.

“We vinden het geweldig om met Paessler samen te werken. Diverse synergieën tussen onze oplossingen beloven aanzienlijke voordelen op te leveren voor iedereen die behoefte heeft aan een transparantere, betrouwbaardere en veiligere digitale omgeving”, zegt Pavel Minarik, de CTO van Flowmon Networks.

“De integratie van Flowmon met PRTG levert een ongekende mate van inzicht op binnen beide oplossingen. Dit wordt gecombineerd met uitgebreid overzicht op het netwerk en diepgaande analyses. Daarmee wordt het nog makkelijker voor onze klanten om hun IT-omgeving beschikbaar en veilig te houden”, zegt Steven Feurer, de CTO van Paessler. “We hebben in Flowmon een partner gevonden die zowel vanuit zakelijk als technisch perspectief naadloos bij Paessler past”, aldus Feurer.

Wie meer te weten wil komen over de integratie van PRTG en Flowmon kan op woensdag 16 september om 15:00 uur deelnemen aan het webinar Integrating Flowmon and PRTG guarantees IT performance and maximises security.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This