Vamp.io lanceert nieuw Cloud-Native Release Orchestration as a Service Platform op basis van AIOps

3 september 2020

Vamp, een AIOps-platform (Artificial Intelligence for IT Operations) in de industrie dat is ontwikkeld voor Cloud-Native Release Orchestration, lanceert zijn nieuwe SaaS-platform ‘Vamp Cloud’. Dit platform biedt Release Orchestration-as-a-Service en helpt zo organisaties om in DevOps- en Kubernetes-omgevingen de snelheid van software-releases sterk te verbeteren en tegelijkertijd zero downtime van kritische business-services te garanderen.

Veel druk op sneller, vaker en foutloos te releasen

Het sneller en vaker releasen van software wordt steeds complexer nu bedrijven overstappen op microservices, Kubernetes en DevOps. Het releasen van software door DevOps teams is sterk handmatig, langzaam en foutgevoelig van aard. Productmanagers spelen geen rol in dit proces en kunnen de impact op de klantervaring niet realtime meten. Vamp interviewde in het afgelopen jaar meer dan 100 bedrijven en stelde vast dat 70 procent van hen te maken kreeg met meer productie-issues en een lagere time to market na de adoptie van microservices en DevOps.
Bedrijven als Netflix, Twitter en Facebook hebben deze uitdagingen al jaren geleden opgelost met eigen in-house tooling. Vamp Cloud is gebouwd op hun stevig geteste technologie en maakte er een SaaS AIOps-platform van. Dat maakt het makkelijk om te integreren met bestaande enterprise IT omgevingen en tooling.

Vamp Cloud

Vamp Cloud biedt DevOps teams self-service release-mogelijkheden voor het realtime testen in productie. Teams kunnen het release-proces automatiseren en beschikken over scherpe controle over wanneer nieuwe software en features beschikbaar worden gemaakt en aan welke klanten in welke segmenten. Ook is te meten in hoeverre een nieuwe release van invloed is op de business-KPI’s. Door het toepassen van machine learning en automatisering bij het release-proces – een nieuwe technologie die Continuous Validation wordt genoemd – ‘begrijpt’ het platform de gezondheid en de business impact van een nieuwe release. Het platform kan geautomatiseerde rollbacks in gang zetten als nieuwe software niet voldoet aan de businesscriteria. Zo worden fouten aan klantzijde voorkomen, evenals omzetverlies. 

“Zonder realtime inzicht in zowel de technologische als de businessimpact van een software-release tasten productmanagers in het duister als het gaat om beslissingen die de klantervaring en omzet verbeteren”, zegt Nico Vierhout, CEO van Vamp. “Vamp Cloud maakt het gemakkelijk om de impact van een release op de business en de klantervaring te meten en te volgen. Het is als een continue feedback-loop, die de productmanager weer de leiding geeft over het bewaken van de realtime customer experience.”

Testkosten

Met Vamp Cloud kunnen bedrijven software goedkoper testen én met betere resultaten. Het testen van software in pre-productie-omgevingen is duur en leidt tot een langzamere time-to-market. In plaats van pogingen om met een mirror van productieomgevingen te werken – met al zijn beperkingen – biedt Vamp Cloud de mogelijkheid om software veilig aan te bieden aan een gecontroleerde subset van echte klanten in een live productieomgeving. Dit beperkt de impact van een mislukte release en vermindert de risico’s van een release op zich. Dat betekent dat het release-proces een frequente gebeurtenis wordt zonder grote impact of veel stress. Door het wegnemen van tijdrovende testen en acceptatiecycli wordt het release-proces iteratief. De omloopsnelheden nemen toe en bedrijven kunnen nieuwe features sneller op de markt brengen. 
De visie van Vamp slaat goed aan bij haar klanten en werd bevestigd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO ziet Vamp Cloud als een veelbelovend product en ondersteunt de Amsterdamse startup in de vorm van Innovatiekrediet. 

Vamp Cloud is gebouwd voor cloud-native applicaties en is qua architectuur inzetbaar op alle Kubernetes-versies, waaronder Google Kubernetes Engine (GKE), Azure Kubernetes Service (AKS) en Amazon AWS Elastic Kubernetes Service (EKS), evenals op on-premises en vanilla Kubernetes-distributies. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This