Arista introduceert Network Automation as a Service met CloudVision

24 augustus 2020

Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking oplossingen, introduceert CloudVision as-a-Service. Deze nieuwe versie van het CloudVision-platform is zowel via de cloud als ‘on-premise’ te implementeren, voor het automatiseren van multi-domein netwerken. De belangrijkste voordelen hiervan zijn een kortere terugverdientijd, een betere schaalbaarheid en een continue netwerkbeschikbaarheid. Omdat het een logische evolutie is van de bekende CloudVision-oplossing kunnen klanten hiermee elke netwerkomgeving automatiseren. CloudVision as-a-Service wordt in het derde kwartaal leverbaar.

Cloudervaring

De meeste oplossingen voor netwerkmanagement vereisen een ‘on-premise’ implementatie met servers en appliances die voortdurend moet worden onderhouden en geüpgraded. Dat beperkt hun capaciteit en mogelijkheid om data te delen. Dankzij CloudVision as-a-Service kunnen organisaties nu met dezelfde cloudgebaseerde service elke netwerkomgeving automatiseren, inclusief telemetrie en analyses van de hele infrastructuur. Deze goed beveiligde en consistente multi-tenant cloudervaring biedt de volgende voordelen:

  • SaaS en Zero-Touch Provisioning (ZTP): vergaande vereenvoudiging van netwerkupgrades en andere veranderingen, die virtueel handenvrij zijn uit te voeren. Dankzij realtime toegang tot de recentste CloudVision- en apparatuurfuncties zijn updates veel sneller door te voeren.
  • Elastische schaalbaarheid en performance: CloudVision´s cloudgebaseerde Kubernetes clusterarchitectuur en Arista’s cognitieve NetDB voor de datadistributie, bieden een flexibele capaciteit, performance en schaalbaarheid.
  • Continue netwerkbeschikbaarheid: CloudVision’s AI/ML-gebaseerde analyses bieden een diepgaand inzicht in geanonimiseerde gebruikersdata en een betere supportexperience door het proactief detecteren en voorkomen van issues.

Ontworpen voor de cloud

Door CloudVision volledig als een cloudservice te leveren krijgen klanten toegang tot een uniforme oplossing voor het automatiseren van de implementatie en het beheer van het netwerkmanagement. Deze is gebaseerd op de al bekende en veelgebruikte CloudVision clusterarchitectuur. Als aanvulling daarop biedt Arista Networks nu ook het benodigde onderhoud en optimalisaties als een service aan. Inclusief data-encryptie, proactieve beveiligingspatches, elastische schaalbaarheid, geautomatiseerde backups, failover en recovery. Met als resultaat dat klanten zich geen zorgen meer hoeven te maken over de betrouwbaarheid, performance en beveiliging van de managementsoftware voor het netwerk.

CloudVision as-a-Service beschermt alle gebruikte en geanonimiseerd opgeslagen data met encryptie en veilige authenticatie, die te integreren is met bestaande securityrichtlijnen en compliancevereisten. Bij het gebruik van de CloudVision-service in verschillende regio’s blijven de performance, het beheer en de beschikbaarheid volgens SLA’s gewaarborgd, onafhankelijk van variaties in de workloads en omvang van de implementaties.

AI- en ML-technieken

In CloudVision as-a-Service zijn Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) technieken toegevoegd aan Arista’s cognitieve NetDB, voor het ‘on-demand’ flexibel schaalbaar leveren van computer- en opslagcapaciteit. Maar ook het efficiënter benutten van beschikbare resources en het  uitvoeren van rekenintensieve analyses. Dankzij de wereldwijde toegang tot geanonimiseerde datasets van klanten leveren de CloudVision analyses betere inzichten op voor het sneller en betrouwbaarder geven van supportadviezen. Deze verhogen de netwerkbeschikbaarheid als een toegevoegde waarde service voor alle klanten van Arista Networks. 

Naadloze cloudtoegang

Als onderdeel van Arista’s ‘cognitive management plane’ biedt de nieuwe CloudVision versie een consistente managementomgeving voor het datacenter, het campusnetwerk (bekabeld en draadloos) en publieke cloudservices. Dat vereenvoudigt alle netwerkoperaties in vergelijking met de traditionele netwerkmanagement silo’s. Met behulp van CloudVision as-a-Service kunnen klanten op eenvoudige wijze organiseren dat elk onderdeel van de netwerkinfrastructuur met een hoge betrouwbaarheid snel en veilig te gebruiken is, tegen lagere operationele kosten. Het gebruik van CloudVision as-a-Service levert de volgende toepassingsvoordelen op:

  • In datacenters is de softwaregebaseerde automatiseringsmethode van klanten uit te breiden naar het netwerkmanagement, zonder de noodzaak om op locatie resources te hoeven installeren en te beheren. Voor bestaande CloudVision-klanten is dit een waarde toevoegende upgrade gebaseerd op bekende functionaliteit en API’s.
  • In campusnetwerken kunnen klanten verouderde bekabelingskasten op een eenvoudigere wijze transformeren naar een geïntegreerde bekabelde en draadloze netwerkinfrastructuur, die daarna tevens eenvoudiger te managen is.  
  • Klanten krijgen een consistente service voor zowel het gebruik als het beheer van meerdere publieke clouds en het implementeren van een software gebaseerde cloud networking infrastructuur. 

CloudVision 2020-functionaliteit 

Als aanvulling op de introductie als cloudservice bevat CloudVision 2020 ook veel nieuwe functies en verbeteringen. Deze helpen netwerkupgrades te optimaliseren, risico’s te reduceren en te managen op basis van de compliancerichtlijnen, het oplossen van issues te versnellen met betere inzichten en de schaalbaarheid van implementaties te vergroten. 

Uniform dataplatform voor netwerken

“Met CloudVision’s cognitieve NetDB breiden wij onze unieke software gebaseerde architectuur uit van individuele switches naar de vollledige cloud, voor het creëren van een uniform dataplatform voor netwerken”, zegt Ken Duda, mede-oprichter en Chief Technology Officer en Senior Vice President Software Engineering van Arista Networks. “Op basis van die architectuur en het dataplatform hebben wij CloudVision als een SaaS-oplossing ontwikkeld om de netwerkbetrouwbaarheid te verhogen met geavanceerde beschikbaarheidservices. Met de introductie van CloudVision als SaaS-platform helpen wij klanten de modernste best-practices te adopteren en de operationele complexiteit te reduceren.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This