Red Hat maakt ‘edge’ open met enterprise Kubernetes- en automatiseringstechnologieën

23 augustus 2020

Red Hat kondigt nieuwe producten en mogelijkheden aan die organisaties helpen edge computing-strategieën te starten op basis van een open hybride cloud-backbone. Met nieuwe functies in Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes kunnen organisaties voldoen aan de behoeften van veeleisende edge workloads, zoals het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) bij industriële productie. Hiermee kunnen ze hybride cloudomgevingen gemakkelijker beheren en vanuit één enkel punt schalen. 

Naarmate de hoeveelheid gegevens, het aantal apparaten en nieuwe technologieën blijven toenemen, zien organisaties steeds meer de voordelen van edge computing. Volgens een onderzoek van Analysysys Mason is edge computing een strategische topprioriteit voor veel operators. 30 procent is al begonnen met het inzetten van een edge cloud, en 57 procent maakt momenteel plannen om dat volgend jaar te gaan doen. 

Edge computing helpt organisaties bij het opschalen van hun infrastructuur, ondersteunt nieuwe latency-gevoelige toepassingen en stimuleert innovatie met data-inzichten door gegevens dichter bij de bron te verwerken. Hierdoor ontstaat de behoefte dat computing zich verplaatst van gecentraliseerde datacenters naar verre, gedistribueerde locaties. Dit betekent dat computing, inclusief gegevensverwerking en -analyse, vaak dichter bij de producent of consument van gegevens en inzichten moeten worden uitgevoerd, in plaats van in een centraal datacenter. Dit heeft als doel de latency, bandbreedtebeperkingen en andere uitdagingen te vermijden. Het gebruik van flexibele, schaalbare en betrouwbare technologieën zijn de sleutel tot het succes van edge computing en vormen in de ogen van Red Hat een perfecte use case voor enterprise Kubernetes

Kubernetes is ontworpen om te schalen en uit te breiden naar andere omgevingen, waardoor het dezelfde operationele consistentie aan de ‘edge’ biedt als in de cloud. De open standaarden waar Kubernetes van is afgeleid bieden een hoge mate van interoperabiliteit en compatibiliteit met de belangrijkste datacentersystemen. Daarnaast kan de flexibele aard van de container-orkestratie-engine dienen als lanceerplatform voor nog nieuwere innovaties. 

Red Hat gelooft dat Kubernetes en de ondersteunende technologieën voor edge computing de perfecte mix bieden van kracht, betrouwbaarheid en innovatie, wat wordt benadrukt door de laatste verbeteringen aan Red Hat OpenShift en het nieuw gelanceerde Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes.

Van open hybride cloud naar de edge

Red Hat biedt al een krachtig en schaalbaar portfolio van open hybride cloudtechnologieën, van het meest toonaangevende enterprise Linux-platform ter wereld, Red Hat Enterprise Linux, tot Red Hat OpenShift, een van de belangrijkste Kubernetes-platformen in de industrie. Met zijn middleware-portfolio en ontwikkelaarstools biedt Red Hat Kubernetes de mogelijkheid om snelle, lichtgewicht en schaalbare edge-applicaties te ontwikkelen, inclusief data-aggregatie, transformatie en connectiviteit, ter ondersteuning van event-gedreven zaken doen. De verbeteringen aan deze oplossingen, versterken het vermogen van Red Hat om een breed scala aan edge-implementaties te ondersteunen, naast de aanwezigheid van een uitgebreid, gecertificeerd ecosysteem van hardware-, software- en servicepartners. 

Red Hat’s nieuwe mogelijkheden voor edge-gebruik: 

3-node cluster ondersteuning in Red Hat OpenShift 4.5, waardoor de volledige mogelijkheden van Kubernetes met een kleinere footprint aan de edge van het netwerk formaat kunnen worden ingezet. Door de combinatie van supervisor- en worker-nodes, verkleinen 3-node clusters de omvang van een Kubernetes-implementatie, zonder in te leveren op de mogelijkheden. Dit maakt het ideaal voor edge-sites die beperkt zijn qua ruimte en toch alle Kubernetes-functies vereisen.

·       Beheer van duizenden edge-sites met Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes samen met core-sites vanuit een enkele consistente weergave voor de hybride cloud, wat sterk opgeschaalde edge-architecturen zo beheersbaar, consistent, compliant en veilig maakt als standaard datacenterimplementaties.

·      De verdere ontwikkeling van het besturingssysteem om te voldoen aan de eisen van de edge met het leiderschap en de innovatie van Red Hat Enterprise Linux, en op basis van de lange geschiedenis van het platform bij het uitvoeren van externe workloads.

Chris Wright, senior vice president en chief technology officer van Red Hat: “De volgende generatie hybride cloudapplicaties beperkt zich niet tot een bedrijfsdatacenter of zelfs een publieke cloudimplementatie. Deze innovaties zullen ten minste gedeeltelijk aan de edge van wereldwijde netwerken bestaan, waarmee wordt ingespeeld op de eisen van de consument en zakelijke uitdagingen worden opgelost met de kracht die voortkomt uit bijna realtime dataverwerking en -analyse. Deze toekomst aan de edge wordt gevoed door data, 5G, Linux-containers en Kubernetes. Edge computing is een integraal onderdeel geworden van Red Hat’s open hybride cloudstrategie. Met een ecosysteem van klanten, partners en community’s werkt het continu aan het ontwikkelen en onderhouden van open technologieën voor innovatie aan de edge.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This