Insight EMEA en Tree-Nation slaan de handen in elkaar tegen de klimaatverandering

19 augustus 2020

Insight, wereldwijd toonaangevend IT-adviseur en systemintegrator van intelligente technologische oplossingen, zal zijn werknemers voortaan erkennen en belonen door in hun naam een boom te planten in gebieden die werden beschadigd door klimaatverandering en ontbossing. Dit initiatief onder leiding van Tree-Nation uit Barcelona is bedoeld om de planeet te helpen beschermen en zal de CO2-voetafdruk van Insight met elke boom verder verkleinen. Dit programma past in het Values-proces van Insight, dat beloningen toekent aan werknemers die net dat beetje extra doen en de kernwaarden van het bedrijf – Hunger, Heart, Harmony – in de praktijk brengen. Ook wanneer een medewerker een jubileum bij Insight viert of er een nieuwe collega start, zal er een boom worden geplant.

Stefan Tonnon, EMEA HR Director bij Insight, legt uit: “Bij Insight zetten we ons in om het milieu te beschermen en doen we al het mogelijke om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen en nog duurzamer te werk te gaan. 1,6 miljard mensen zijn afhankelijk van bossen voor voedsel, water, brandstof en werk, en toch werd al 80 procent van alle bossen ter wereld vernietigd door de mens. Dit initiatief is dan ook een uitgelezen kans om te doen wat we kunnen om deze situatie recht te trekken.”

“Door samen te werken met Tree-Nation om de natuurlijke diversiteit in door ontbossing en natuurrampen getroffen gebieden te helpen herstellen, onderstrepen we de waarden waar onze medewerkers naar leven: Honger, Hart en Harmonie. Honger verwijst naar onze drang om onze omgeving te verbeteren, Hart geeft aan dat we geven om de wereld en Harmonie betekent dat we bij elke gelegenheid het verschil proberen te maken.”

Dit initiatief is een van de vele praktijken van Insight in het kader van zijn overkoepelende duurzaamheidsstrategie om volledig koolstofneutraal te worden. Insight geeft momenteel de toon aan op het gebied van duurzaamheid in de toeleveringsketen, door in zijn distributiecentra kunststof te bannen en recycleerbare verpakkingen voor leveringen te gebruiken. Het kantoor in Uxbridge (Verenigd Koninkrijk) werd gebouwd volgens de SKA-normen, een milieubeoordelings- en benchmarkmethode van RICS, en schakelt Waste to Wonder in om afgedankt Insight-meubilair te hergebruiken of een nieuwe bestemming te geven.

In België en Nederland werd kantoormeubilair aangekocht via een organisatie voor gerecyclede meubels. In Parijs (Frankrijk) gaat Insight resoluut voor groene energie door elektriciteit op te wekken via fotovoltaïsche cellen in de glaspanelen van de kantoorgevels. Ook worden Insight-medewerkers aangemoedigd om gebruik te maken van het flexibele werkrooster van Insight, waardoor minder werkverplaatsingen nodig zijn en de flexibele werkoplossingen van de onderneming optimaal worden benut.

Tree-Nation heeft al bijna zes en een half miljoen bomen geplant in het kader van 238 plantprojecten in 33 verschillende landen. Insight zal een aantal wereldwijde aanplantingen door Tree-Nation ondersteunen, maar begint met het project ARBA Sistema Litoralone. Telkens als er een boom wordt geplant, kunnen werknemers de vorderingen van Tree-Nation volgen via een virtueel bos – het Fuchsia Forest van Insight. Informatie over de afname van de CO2-voetafdruk, de biologische gegevens en de locatie worden met alle medewerkers gedeeld, zodat ze kunnen volgen hoe ze het verschil maken.

Maxime Renaudin, oprichter en directeur van Tree-Nation: “We kunnen de strijd tegen de klimaatverandering niet winnen als we de ontbossing niet tegenhouden. Om alleen al de ontbossing van het afgelopen decennium te compenseren, moeten we de komende tien jaar elk jaar vier miljard bomen planten. Met zijn bijdrage aan dit initiatief zal Insight EMEA een aanzienlijk effect hebben op het werk dat we doen en een merkbaar verschil maken voor het milieu als geheel.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This