Auth0 krijgt financiering van 120 miljoen dollar

3 augustus 2020

Auth0, een identiteitsplatform voor ontwikkelingsteams, heeft een Serie F-financieringsronde van 120 miljoen dollar afgerond. Dankzij deze financiering wordt de waarde van Auth0 nu geschat op 1,92 miljard dollar en is het totale kapitaal van het bedrijf verhoogd naar meer dan 330 miljoen dollar. De financiering stimuleert de innovatie en go-to-market-uitbreiding als antwoord op de wereldwijde vraag naar een eenvoudig, schaalbaar identiteitsplatform dat veilige toegang biedt tot elke applicatie.  

Bij de ronde, geleid door Salesforce Ventures, was ook een nieuwe investeerder, DTCP, betrokken. Verder namen bestaande investeerders Bessemer Venture Partners, Sapphire Ventures, Meritech Capital, World Innovation Lab, Trinity Ventures, Telstra Ventures en K9 Ventures deel aan de financieringsronde. Auth0’s Serie F-financiering volgt ongeveer een jaar na de afronding van de Serie E-financiering van 103 miljoen dollar in mei 2019, die het bedrijf de ‘unicorn’-status bracht. Na een groei van 70 procent in 2019 zette Auth0 zijn snelle groei voort tot in het tweede kwartaal van 2020, ondanks de onzekerheid van de huidige wereldwijde economische situatie. Auth0 blijft zijn klantenbestand snel uitbreiden en benadrukt daarmee dat identiteitsbeheer een essentiële rol speelt in digitale transformatie en in het bieden van toegang tot klantapplicaties. Duizenden klanten besteden hun identiteitsbeheer uit aan Auth0 om de last van het onderhoud van complexe systemen te verlichten, te profiteren van een snellere time-to-market en te voorzien in een probleemloze eindgebruikerservaring. 

“Auth0 is toonaangevend op de grote, snelgroeiende markt voor identiteitsbeheer en is zelf ook enorm gegroeid”, zegt John Somorjai, EVP, Corporate Development & Salesforce Ventures bij Salesforce. “De expertise van Auth0 op het gebied van end-to-end identiteitsproducten is goed afgestemd op het Customer 360-platform van Salesforce. We kijken ernaar uit om hun groei te ondersteunen met deze nieuwe strategische investering van Salesforce Ventures om innovatie onder onze klanten te blijven stimuleren.”  

“Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om gebruikerstoegang op alle apparaten en verbindingen te beveiligen”, zegt Jack Young, partner en head of venture capital bij DTCP. “Auth0 heeft zichzelf gepositioneerd als leider op het gebied van Identity-as-a-Service en heeft het vertrouwen van applicatieontwikkelaars weten te winnen met zijn flexibele oplossing voor direct inzetbaar identiteitsbeheer. We gebruiken onze Europese roots en ons strategische wereldwijde netwerk om het Auth0-team verder te helpen groeien.” 

Eugenio Pace, CEO en medeoprichter van Auth0: “Het bereiken van een Serie F-financieringsronde is een geweldige mijlpaal voor ons bedrijf en we zijn onze nieuwe en bestaande investeerders enorm dankbaar voor hun steun. Bijna alle apps en services zijn afhankelijk van veilige verificatie en een naadloze gebruikerservaring. Onze jaarlijkse groei is een weerspiegeling van het hardnekkige probleem dat door onze technologie wordt opgelost en we zijn heel trots deel uit te kunnen maken van het verhaal van onze klanten.”  Auth0 heeft wereldwijd circa 650 werknemers in dienst

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This