Medidata ondersteunt klinische testen van Moderna’s COVID-19-vaccin met Rave Clinical Cloud Platform

30 juli 2020

Medidata, een dochterbedrijf van Dassault Systèmes, gaat samenwerken met Moderna, een Amerikaans biotechnologiebedrijf. De oplossingen en technologie van Medidata ondersteunen de klinische studie van mRNA-1273, een door Moderna ontwikkeld kandidaatvaccin tegen COVID-19.

Zo gaat Medidata zijn innovatieve en schaalbare cloudplatform Rave Clinical Cloud inzetten in de Fase III-testfase, waarbij de werking en eventuele bijwerkingen op 30.000 mensen getest wordt. Deze klinische studie is een van de grootste ooit waarbij onderzoekers de data direct via de cloud bij de deelnemers verzamelen. Dat vermindert de noodzaak voor de deelnemers fysiek naar het onderzoekscentrum te komen. Bovendien kunnen deelnemers eventueel hun eigen smartphone of tablet gebruiken voor de invoer van de data en hoeven ze niet met een ter beschikking gesteld toestel rond te lopen.

Medidata Rave-technologieën

Moderna maakt gebruik van een reeks Medidata Rave-technologieën voor de ondersteuning en versnelling van het vaccin, waaronder EDC (electronic data capture); eCOA (electronic clinical outcomes assessment) en Detect (centralized statistical monitoring). Moderna werkt sinds december 2015 samen met Medidata en de bedrijven werken samen aan meerdere klinische onderzoeken.

“Deze klinische testen zijn enorm belangrijk voor de medische wetenschap en de gezondheid van de mensheid”, zegt Tarek Sherif, medeoprichter en co-CEO van Medidata. “De uitgebreide samenwerking die we in vele jaren hebben opgebouwd, stelt ons in staat deze studie te ondersteunen. Het is duidelijk dat hoe sneller we tot antwoorden kunnen komen, hoe beter het is voor iedereen, overal.” 

Deelnemers centraal

“We zijn blij om samen te werken met Medidata”, zegt Marcello Damiani, Chief Digital and Operational Excellence Officer bij Moderna. “Medidata’s geïntegreerde platform helpt ons om de deelnemers in het middelpunt te plaatsen van onze inspanningen om een veilig en effectief vaccin tegen COVID-19 te ontwikkelen.”

Medidata is een volledige dochteronderneming van Dassault Systèmes, dat met zijn 3DEXPERIENCE-platform de digitale transformatie van de zorgsector in het tijdperk van de gepersonaliseerde geneeskunde kan leiden met het eerste end-to-end wetenschappelijke en zakelijke platform, van onderzoek tot commercialisering.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This