5G Future Forum publiceert eerste technische specificaties om wereldwijde implementatie 5G Multi-access Edge Computing te versnellen

26 juli 2020

Het 5G Future Forum zal in het derde kwartaal van 2020 zijn eerste technische specificaties aan zijn leden bekendmaken. Het Forum bestaat uit een groep mondiale 5G-leiders die de levering van Multi-access Edge Computing-gebaseerde oplossingen over de hele wereld wil versnellen. De bekendmaking is een belangrijke stap voorwaarts in het mogelijk maken van wereldwijde interoperabiliteit voor de inzet van 5G en Multi-access Edge Computing (MEC). Hiermee kunnen efficiënte en innovatieve diensten aan de eindgebruikers worden geleverd. Er zijn twee belangrijke pakketten met technische specificaties:

  • De technische specificatie “MEC Experience Management” definieert een reeks intent-gebaseerde API’s voor functionele ontsluiting van edge en workload discovery. Deze kunnen mogelijk worden uitgebreid met toekomstige MEC-functies en -mogelijkheden die worden bepaald door netwerkintelligentie.
  • De technische specificatie “MEC Deployment” definieert een set specificaties om hyperscalers en dienstverleners in staat te stellen wereldwijde MEC-fysieke frameworks te implementeren en integreren. Dit is met inbegrip van faciliteiten (bv. stroom en koeling), monitoring, operationele overwegingen en beveiliging.

Het 5G Future Forum werd in januari 2020 opgericht door América Móvil, KT Corp., Rogers, Telstra, Verizon en Vodafone om specificaties voor 5G-interoperabiliteit te ontwikkelen. Op die manier kan de levering van 5G- en MEC-oplossingen over de hele wereld worden versneld. De afgelopen zes maanden hebben de oprichters van het Forum gewerkt aan het creëren van de bestuursstructuur voor het 5GFF. En aan de ontwikkeling van zowel technische als commerciële workflows.

De technische specificaties zijn de eerste uitkomsten van de technische workflow, die technologen van alle aangesloten telecombedrijven samenbrengt. Ze zijn ontworpen voor aanbieders van 5G-telecommunicatiediensten, leveranciers van cloud-diensten (“hyperscalers”), OEM’s, ontwikkelaars en ondernemingen.

De specificaties zullen in augustus 2020 worden bekendgemaakt. Na de publicatie van de specificaties verwacht het Forum zijn ledenbestand uit te breiden met gekwalificeerde nieuwkomers. Andere thema’s worden gepland met de huidige leden en binnenkort zullen de publicatietermijnen worden gecommuniceerd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This