Zoom lanceert Zoom for Home

16 juli 2020

 Zoom Video Communications kondigt de lancering aan van Zoom for Home, een nieuwe productcategorie met software- en hardware-oplossingen om thuiswerken te ondersteunen. In een tijd waarin werkgevers worstelen om het ‘nieuwe normaal’ vorm te geven, biedt Zoom for Home werknemers een verbeterde gebruikerservaring om op afstand productief en in verbinding te blijven.

De toekomst van werken wordt een combinatie van virtuele en persoonlijke benadering. Uit een recent onderzoek door IBM blijkt dat 81% van de respondenten – vergeleken met 75% in april –in ieder geval deels thuis wil blijven werken. Ruim de helft – 61% – geeft aan dat ze graag thuiswerken als primaire werkmethode aan willen houden. Grote bedrijven over de hele wereld hebben al aangegeven dat ze niet terug willen keren naar de werkwijze die ze vóór de coronacrisis hanteerden. Daarnaast toont een recent onderzoek van Morning Consult aan dat bijna de helft van de respondenten die thuis kunnen werken, van mening is dat virtuele meetings minstens zo effectief zijn als fysieke vergaderingen. Zodoende voldoet Zoom for Home aan de behoeftes van de huidige thuiswerkers en maakt het de nieuwe, hybride manier van werken mogelijk.

Zoom for Home – DTEN ME is het allereerste Zoom for Home-apparaat. Zoom heeft in samenwerking met DTEN een intuïtieve en productieve werkomgeving gecreëerd. Features van het alles-in-één-apparaat met 27” display zijn onder meer: drie ingebouwde hogeresolutiecamera’s met groothoeklens, acht microfoons voor kristalheldere audio tijdens meetings en telefoongesprekken, en een ultragevoelig touchscreen voor schermdelen, whiteboarding, annoteren, en brainstormen. De set-up is supersimpel: Zoom for Home – DTEN ME behoeft geen uitgebreide installatie, zodat iedereen met een Zoom Meeting-licentie direct kan verbinden.

Zoom for Home werkt ook met alle Zoom Room-apparaten, waaronder andere hardware-oplossingen van Neat en Poly. Hierdoor hebben gebruikers de keuzevrijheid in hardware om hun perfecte thuiswerkervaring op te zetten, of het nu in de woonkamer is of op een speciaal, gemonteerd beeldscherm.

De belangrijkste Zoom for Home-features:

  • Verbeter de Zoom-ervaring – Log met een Zoom-account in op een apparaat dat geschikt is voor Zoom for Home voor een intuïtieve kantoorervaring. Er zijn geen extra licenties nodig (Zoom for Home is beschikbaar voor alle Zoom Meeting-licenties, inclusief Basic).
  • Altijd voorbereid – Begin eenvoudig ad-hocgesprekken of ingeplande meetings, voer telefoongesprekken, en werk virtueel samen door bestanden te delen en te annoteren. Personalisatie – Synchroniseert met de agenda, status, meeting-instellingen en de telefoon van de gebruiker, voor een geïntegreerde video-first communicatie-ervaring.
  • Flexibele beheermogelijkheden – Zoom for Home-apparaten kunnen via het Admin Portal op afstand worden beheerd door IT, of door de gebruiker zelf.
  • Zoom for Home-ontwerp – De hardware is speciaal ontwikkeld voor Zoom en heeft een toegankelijke prijs voor thuiswerkplekken.

“Na zelf een aantal maanden thuis te hebben gewerkt, was het duidelijk dat we in een nieuwe productcategorie moesten innoveren die gericht is op thuiswerkers”, zegt Eric S. Yuan, CEO van Zoom. “Ik ben ontzettend trots op het team, omdat ze constant buiten de kaders blijven denken en keer op keer weer bewijzen waarom Zoom het beste communicatieplatform is, dat voldoet aan de behoeften van alle typen gebruikers.”

“Nu zowel werkgevers als werknemers de toekomst van werken vormgeven, is het belangrijk dat mensen zich in staat voelen succesvol te blijven werken”, zegt Rich Costello, Senior Research Analyst bij IDC. “Drie maanden geleden betekende dit dat medewerkers een ergonomische werkplek hadden. Nu zijn we in een nieuwe fase beland, waar het belangrijk is dat medewerkers de juiste apparaten hebben om productief te blijven. De Zoom for Home-productcategorie is een krachtige oplossing waarmee organisaties hun thuiswerkers beter kunnen laten verbinden en samenwerken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This