Oracle kondigt Dedicated Region Cloud@Customer aan

14 juli 2020

Gedreven door de toenemende vraag van klanten kondigt Oracle vandaag haar Dedicated Region Cloud@Customer aan, de eerste volledig beheerde cloudregio van de IT-industrie die alle clouddiensten van Oracle’s tweede generatie, inclusief Autonomous Database en Oracle cloudapplicaties, naar de datacenters van klanten brengt. 

Met dit aanbod kunnen organisaties die hun eigen datacenters hebben over exact dezelfde moderne clouddiensten, API’s, toonaangevende SLA’s, optimale prijsprestaties en de hoogste beveiligingsniveaus beschikken als in de public cloudregio’s van Oracle. Dit is ideaal voor sterk gereguleerde of op security gerichte bedrijven die moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van legacy en data residency of bedrijven die operationele kosten moeten verlagen en legacy applicaties moeten moderniseren.

De afgelopen jaren zijn public clouds mainstream geworden doordat organisaties wisten te profiteren van pay-as-you-go modellen en de flexibiliteit en schaalbaarheid van cloud computing. De meeste ondernemingen verwachten echter dat een deel van hun werk in de nabije toekomst in on-premise datacenters zal worden uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in een sterke vraag van klanten naar een hybride architectuur waar dezelfde diensten, dezelfde functionaliteiten en het makkelijk overzetten van applicaties tussen de public en on-premise cloud, deel van uitmaken. Tot nog toe was er geen oplossing die de kloof tussen cloud en on-premise omgevingen kon overbruggen. On-premise oplossingen van andere cloud-aanbieders bieden een zeer klein aanbod in vergelijking met de diensten die ze leveren in hun public clouds. Met de aankondiging van vandaag stelt Oracle al zijn – meer dan vijftig – clouddiensten on-premise beschikbaar, zodat bedrijven de clouddiensten van Oracle kunnen gebruiken waar ze die maar nodig hebben – in de cloud, op locatie of via Cloud@Customer.

“Enterprise-klanten vertellen ons dat ze voor hun belangrijkste workloads on-premise de ervaring van een publieke cloud willen hebben, inclusief toegang tot alle cloudservices van Oracle,” zegt Clay Magouyrk, executive vice president of engineering, Oracle Cloud Infrastructure. “Met Oracle’s Dedicated Region Cloud@Customer kunnen bedrijven overal over onze tweede generatie clouddiensten beschikken in hun datacenters, inclusief Autonomous Database. Onze belangrijkste concurrenten kunnen hun klanten geen vergelijkbare dedicated cloudregio bieden die on-premise draait.”

Oracle’s Dedicated Region Cloud@Customer biedt volledige beheermogelijkheden en toegang tot nieuwe functies zodra deze beschikbaar zijn in Oracle’s public cloud. Het levert sterke isolatie van klantdata, inclusief alle API-operations die lokaal blijven bij de betreffende datacenters van de klant en de hoogste beveiligingsniveaus bieden. Bovendien is Oracle Dedicated Region Cloud@Customer gecertificeerd voor het naadloos uitvoeren van Oracle cloudapplicaties, waaronder Oracle Fusion Cloud Applications (Cloud ERP, Cloud HCM, Cloud SCM en Cloud CX), waardoor het een volledig geïntegreerde cloud-ervaring op locatie biedt. Klanten betalen alleen voor diensten die ze gebruiken met dezelfde voorspelbare lage prijzen die worden aangeboden in de publieke cloudregio’s van Oracle.

“Door de introductie van Dedicated Region Cloud@Customer levert Oracle een deel van zijn public cloud aan datacenters van klanten zonder wijzigingen, aanpassingen of beperkingen”, aldus Deepak Mohan, Research Director bij IDC. “Hiermee slaat Oracle als eerste een geheel nieuwe weg in voor public cloud-aanbieders, die voorheen beperkte variaties boden van hun public clouds bij on-premise gebruik. Oracle Dedicated Region Cloud@Customer brengt de volledige mogelijkheden van Oracle Cloud Infrastructure en Oracle Fusion Cloud Applications, inclusief meer dan 50 services, naar de datacenters van klanten. Dit brengt de capaciteit van de public cloud service samen met de voordelen van compliance, latency en co-locatie van on-premise – die een echte game changer kan zijn voor grootschalige digitale transformaties binnen organisaties.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This