Horus lanceert nieuwe module om digitale ontvangst van facturen in boekhoudkantoren te versnellen

6 juli 2020

Horus Software lanceert een nieuwe module waarmee ondernemingen hun facturen sneller en digitaal naar hun boekhouders kunnen sturen. Deze oplossing wil een einde maken aan de enorme druktepieken in de boekhoudkantoren, die vaak op korte tijd enorme stapels documenten moeten verwerken. De innovatie staat hen ook toe om echte meerwaarde te bieden aan bedrijven, die steeds kritischer kijken naar de kosten die gepaard gaan met het verzamelen en invoeren van gegevens.

Gedaan met administratieve bottlenecks

Het is een klassiek zicht: ondernemingen die maandelijks of driemaandelijks hun documenten in een map of doos afleveren bij hun boekhouder. De iets meer gedigitaliseerde kantoren doen dat ondertussen via Dropbox of een andere manier van filesharing. Maar hoe dan ook is het een lang en niet erg ecologisch proces met bovendien een hoog risico op fouten. Verder moeten boekhouders hun klanten vaak achter de veren zitten zodat ze hun documenten tijdig doorgeven voor de btw-aangifte.  

Horus Software ondersteunt deze kantoren vandaag met de lancering van zijn Digitale inbox-module, een light versie van de Horus Mobile-applicatie. Een efficiënte manier om facturen te verzamelen voor een snellere, volledigere en milieuvriendelijkere verwerking. 

Bron van facturen 

Eens de applicatie geopend is op de computer of smartphone, kunnen facturen vanuit verschillende bronnen geopend worden: via de computer zelf, een uniek Horus e-mailadres of een scan met de smartphone. Eens de facturen gecentraliseerd zijn, vindt de onderneming ze makkelijker terug door een opzoeking te doen (op bedrag, datum, bedrijfsnaam, …). Dit stelt je in staat om te verifiëren of er geen facturen vergeten zijn en indien nodig ontbrekende gegevens aan te vullen (leverancier, bedrag, opmerking, betalingsstatus, …). 

Eens de gegevens gevalideerd zijn, komen ze meteen binnen in Horus Office zodat ook de boekhouder ze kan bevestigen of eventuele vragen kan stellen.  Boekhoudkantoren kunnen hun klanten van deze dienst laten profiteren door de Digitale inbox-module te activeren via de Horus Office-software. De betrokken onderneming krijgt dan automatisch een link.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This