Fugaku van Fujitsu en RIKEN verovert eerste plaats in TOP500, HPCG- en HPL-AI

1 juli 2020

De nieuwe Fugaku supercomputer, heeft de eerste plaats behaald in de TOP500 ranking van ‘s werelds snelste supercomputers. De Fugaku is ontwikkeld door RIKEN en Fujitsu Limited en draait op basis van Arm® technologie.

Fugaku presteerde beter dan andere supercomputers en nam daarmee de eerste plaats in bij de HPCG, een ranking van supercomputers die reële applicaties uitvoeren. Verder scoorde Fugaku ook het beste in de HPL-AI rangschikking van supercomputers op basis van hun prestatievermogen bij het uitvoeren van AI- applicaties gerelateerde taken en in de Graph 500 rangschikking van systemen op basis van data intensieve bewerkingen.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat dezelfde supercomputer nummer 1 is geworden in zowel de Top500, de HPCG- en Graph500 rangschikking.

ISC2020

De prijs werd op 22 juni overhandigd op ISC2020, een internationale virtuele conferentie over high-performance computing. De recordprestatie geeft aan dat Fugaku op verschillende domeinen uitstekende prestaties neerzet en zo een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van onze Society 5.0.

De Fujitsu PRIMEHPC FX700 en FX1000 supercomputers maken gebruik van de Fugaku supercomputertechnologie die door RIKEN en Fujitsu is ontwikkeld en zijn wereldwijd beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This