WatchGuard introduceert nieuwe Firebox-appliances

10 juni 2020

WatchGuard Technologies breidt zijn productaanbod uit met nieuwe firewall-appliances in de Firebox T Series. De Firebox T20, T40 en T80 zijn met name gericht op thuiswerkers en kleine tot middelgrote kantooromgevingen. Deze appliances maken hoge internetsnelheden mogelijk en combineren dat met een breed scala aan securitydiensten van topniveau, in één compact product. De nieuwe Fireboxes zijn speciaal ontworpen met het oog op de groeiende behoefte aan hoge doorvoersnelheden en beveiligde verbindingen. Daarnaast bieden ze managed service providers (MSP’s) en de eindklanten die zij ondersteunen securitydiensten zoals gateway-antivirus, content- en URL-filtering, antispam, intrusion prevention, applicatiecontrole, cloudsandboxing, endpointbeveiliging en meer. Dit alles komt samen in een eenvoudig, betaalbaar en beheervriendelijk pakket.

Drie nieuwe Fireboxes

De Firebox T20 is ontwikkeld voor organisaties die werkplekken thuis en in kleinere kantoren willen beveiligen. Deze appliance kan fungeren als stand-alone oplossing of centraal beheerd worden vanuit het hoofdkantoor. In combinatie met de Total Security Suite voorkomt de T20 dat aanvallers het netwerk binnendringen. Ook monitort de T20 het internetverkeer om schadelijke bijlages, phishingpogingen, ransomware en andere aanvallen tegen te houden. Deze appliance is ook beschikbaar in een wifi-uitvoering (de T20-W) die de wifistandaard 802.11ac gebruikt voor draadloos werken.

De Firebox T40 is een compacte en kostenefficiënte krachtpatser die security van enterprisekwaliteit mogelijk maakt voor bijvoorbeeld kleine kantoren, winkels en andere vestigingen. Met de volledige Total Security Suite van WatchGuard biedt deze appliance alle functionaliteiten die aanwezig zijn in meer geavanceerde firewalls. Denk hierbij aan cruciale securityvoorzieningen zoals bescherming tegen ransomware, AI-gedreven threat prevention en meer. De T40 is eveneens beschikbaar in een wifi-uitvoering: de T40-W. Dit model biedt superieure download- en uploadsnelheden via de wifistandaard 802.11ac.

De Firebox T80 is perfect voor allerlei soorten middelgrote kantooromgevingen. Deze appliance biedt in vergelijking met andere tabletop-firewalls exceptioneel hoge doorvoersnelheden bij volledige UTM-bescherming. De T80 is optioneel aan te passen met custom poortconfiguraties voor een geïntegreerde glasvezelaansluiting rechtstreeks uit de appliance. Deze SFP+-module zorgt voor een extra 1Gb- of 10Gb-glasvezelpoort en stelt middelgrote organisaties en hun MSP’s in staat om zich aan te passen als hun connectiviteitsbehoefte verandert. Daarnaast is de T80 een van de weinige appliances op de markt met twee Power-over-Ethernet (PoE+)-poorten.

Met RapidDeploy, de cloudgebaseerde configuratieoplossing van WatchGuard, en het beheerplatform WatchGuard Cloud is het nog makkelijker om kleine en middelgrote kantooromgevingen via deze appliances van hoogwaardige beveiliging te voorzien. Een greep uit de overige features: 

  • SD-WAN met Zero-Touch Deployment – Fireboxes uit de T Series bieden geïntegreerde SD-WAN-mogelijkheden voor een weerbaar en geoptimaliseerd netwerk. Met ingebouwde zero-touch SD-WAN-functionaliteit zorgen deze appliances ervoor dat organisaties minder dure MPLS- of 4G/LTE-verbindingen nodig hebben. Ook voorkomen ze dat verkeer van afgelegen locaties terug naar een centraal datacenter wordt verstuurd en ondersteunen ze hybride WAN-architecturen.
  • PoE+ – De Firebox T40 en T80 zijn uitgerust met respectievelijk een en twee geïntegreerd PoE+-poorten. Hiermee kunnen organisaties randapparatuur zoals beveiligingscamera’s, VoIP-telefoons en draadloze accesspoints stroom geven. Daardoor is het niet meer nodig om voor elk apparaat losse stroomkabels te kopen en aan te sluiten.
  • IntelligentAV – IntelligentAV maakt gebruik van een machine learning-engine om organisaties beter te beschermen tegen zeroday-malware. Op handtekeningen gebaseerde antivirusoplossingen kunnen alleen bekende bedreigingen detecteren, maar met IntelligentAV is het mogelijk om bedreigingen maanden van tevoren te voorspellen. Deze krachtige functionaliteit was voorheen niet toegankelijk voor kleinere en middelgrote bedrijven. IntelligentAV is beschikbaar voor de T40 en T80.
  • Automatisering – Bij de nieuwe appliances van WatchGuard staat automatisering centraal, zodat IT-afdelingen, securityteams en MSP’s meer kunnen doen met minder. Gebruikers kunnen de appliances uit de T Series implementeren vanuit de cloud, handtekeningen van bedreigingen updaten, malware detecteren en onschadelijk maken en nog veel meer – allemaal via processen die te automatiseren zijn.

“Internetsnelheden worden alsmaar hoger en aanvallers maken gebruik van verfijnde tactieken om netwerken en gebruikers te bestoken”, zegt Brendan Patterson, vicepresident productmanagement bij WatchGuard. “Zeker voor kleinere bedrijven met een beperkt budget voor security is het een uitdaging om zowel hun IT-beveiliging als de prestaties te optimaliseren. Onze nieuwe lijn securityappliances voorziet hierin met uitstekende doorvoerniveaus, gelaagde securitydiensten, zero-touch SD-WAN-functionaliteit en vele andere voordelen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This