Extreme Networks leidt transitie naar werkomgevingen volgens het ‘nieuwe normaal’

9 juni 2020

COVID-19 heeft de digitale transformatie van bedrijven wereldwijd in een stroomversnelling gebracht. Nieuwe cloudtechnologieën voor de ondersteuning van werken op afstand en online leren worden in rap tempo door organisaties geïmplementeerd. Om klanten te helpen zich aan te passen, introduceert Extreme Networks een #NewNormal-initiatief. Het initiatief omvat een uitbreid programma dat voorziet in informatie en inzichten uit het bedrijfsleven om bedrijven te helpen overleven en floreren met de hulp van een 4e generatie cloudmanagementplatform dat momenteel op de markt is.

ExtremeCloud IQ is een cloudmanagementoplossing die gebruikmaakt van machine learning en AI en is gebouwd op een 4e generatie cloudplatform. De oplossing is geïntegreerd met de end-to-end enterprise-netwerktechnologie van Extreme en helpt bij het verzamelen van data om flexibele en gedistribueerde productieomgevingen te bouwen, beveiligen en onderhouden. Voor organisaties die werknemers weer op kantoor toelaten en scholen die hun deuren weer openstellen voor leerlingen voorziet ExtremeCloud IQ in veilige mobiliteit op locatie met IoT- en robotica-connectiviteit en inzicht, en ook ondersteuning voor bezettingsmanagement en contactopsporingsmogelijkheden.  

Use cases

  • Faciliteren van flexibele werkomgevingen – Voor organisaties die remote netwerklocaties of remote medewerkers moeten verbinden, beveiligen en beheren en op afstand leren mogelijk willen maken, is ExtremeCloud IQ uit te rollen om Extreme’s samengestelde Portable Branch Kits (PBK) en Bring Your Office Home Kits (BYOH) de beheren. ExtremeCloud IQ biedt analytics en tools om de netwerkstatus binnen het gehele bedrijf proactief te monitoren en optimaliseren – ongeacht of het gaat om een vaste of tijdelijke locatie, of een vast of draadloos netwerk. Wanneer gebruikers terugkeren naar kantoor of school stelt de flexibele en draagbare ExtremeCloud IQ-applicatie beheerders in staat aanpassingen te doen op basis van veranderende gebruikers-, apparaat- of databehoeften. 
  • Bezettingsmanagement – Voor facility-, hr- en juridische teams die verantwoordelijk zijn voor het verlagen van risico’s via social distancing, integreert ExtremeCloud IQ met Extreme-netwerkoplossingen en technologieën van derde partijen. Zo ondersteunt de oplossing met realtime en historische aanwezigheidsanalytics, locatiemonitoring en gebouwmonitoring, alsmede realtime locatiediensten en indoor positioning. De verzamelde data stelt applicaties van derde partijen1 in staat meldingen te sturen in geval van te grote groepen mensen of hoeveelheden verkeer, no-go-zones, het overtreden van de aangegeven looprichtingen of andere parameters. Ook stelt de oplossing personeel op de hoogte wanneer er extra schoonmaakwerkzaamheden nodig zijn naar aanleiding van een langere of te hoge bezettingsgraad. 
  • IoT-monitoring en robotica-automatisering – Voor organisaties die een hoog niveau van inzicht en omgevingsmonitoring nodig hebben, biedt Extreme beveiligde vaste en draadloze connectiviteit en eenvoudige, beveiligde onboarding en beheer via ExtremeCloud IQ. De applicatie voorziet in compleet inzicht in en beheer van verbonden apparaten die gezondheid en veiligheid monitoren. Hiervoor zijn geen technisch personeel of speciale dienstennodig. Ook voorziet de applicatie in correlatie van apparaatlocatie en verzamelde data, met vanaf juli 2020 toegang tot onbeperkte data. Deze functie is vanaf juni 2020 beschikbaar. Verder draagt ExtremeCloud IQ bij aan het beheer van remote bedrijfsvoering voor onbemande gebouwen die gebruikmaken van robotondersteuning om de blootstelling van personeel te beperken.  
  • Contactopsporingsmogelijkheden – Hetzelfde netwerk dat al voorziet in zakelijke communicatie monitort, verzamelt en logt ook continu client-activiteiten. Met ExtremeWireless-accesspoints, beheerd door ExtremeCloud IQ, hebben organisaties volledig inzicht in hun gedistribueerde netwerkverkeer, met specifieke locatie-informatie en onbeperkte historische data2 vanaf juli 2020. Beheerders houden eenvoudig bij waar hun gebruikers verbonden zijn, waar ze hebben geroamd binnen het gebouw en welke andere apparaten tegelijkertijd op die locatie waren verbonden. Deze data kunnen ze invoeren in applicaties van derde partijen die contactopsporing ondersteunen. 


Virtuele Connect

 Om de gezondheid van klanten, partners, teamleden en community’s te beschermen – en ons steentje bij te dragen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen, omarmt ook Extreme het nieuwe normaal. De Extreme Connect Europe 2020-conferentie, die van 14 tot en met 17 september zou plaatsvinden in Berlijn, wordt een virtuele bijeenkomst. Meer details volgen binnenkort. Voor nu is het al mogelijk om de data te noteren voor de live Extreme Connect 2021-conferenties in Nashville (juni) en Berlijn (september).

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This