Databricks stelt Paul Leventis aan als nieuwe Senior Director Software Engineering & Site Lead

5 juni 2020

Databricks stelt Paul Leventis aan als Senior Director Software Engineering & Site Lead in hun European Development Center te Amsterdam. In deze rol zal Paul zijn expertise in engineering en leiderschap aanwenden om de ontwikkeling en innovaties van het Unified Data Analytics Platform te versterken.

Leventis kan bogen op ruim 20 jaar ervaring. Hiervoor was hij onder meer werkzaam bij Google als Director of Software Engineering en bij Altera (nu Intel) als Site Director van hun Toronto Technology Centre. Leventis heeft ambitieuze doelen voor het succesvolle engineeringteam in Amsterdam dat essentieel is voor verdere productontwikkeling. Zijn topprioriteit is om het engineeringteam in omvang te verdubbelen door top softwaretalenten aan te trekken vanuit de hele wereld.

Leventis staat klaar om de ‘hypergrowth’ van Databricks verder te helpen: “Ik ben ontzettend enthousiast om te beginnen bij dit groeiende bedrijf dat wereldwijd succesvolle datateams ondersteunt. Engineering is kritiek in de doorlopende innovatie van het Unified Data Analytics Platform en om hoogwaardige AI-oplossingen te kunnen bieden aan data engineers, datawetenschappers en bedrijfsanalisten.”

Eind 2019 kondigde Databricks een geplande investering aan van ruim €100M in hun European Development Center. Deze investeringen over een periode van drie jaar dienen ter ondersteuning van de bedrijfsmissie om datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen, en om meer toptalent in engineering aan te trekken.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This