Ixxat CAN@net NT en CANbridge uitgebreid met LUA scriptprocessing, bi-directionele MQTT messaging en cloud-integratie

24 mei 2020

Met het nieuwe Service Pack 2 (SP2) breidt HMS Networks de functionaliteit van de Ixxat CAN@net NT en CANbridge NT serie uit. Gebruikers kunnen nu smart, event-gestuurde netwerkacties en veelzijdige bi-directionele MQTT-messaging toevoegen aan cloudapplicaties. De nieuwe hardware CAN@net NT 100 is een aanvulling van de CAN@net NT serie met nieuwe netwerkconnectiviteit.

De Ixxat® CAN@net NT en CANbridge NT productfamilies maken smart en naadloze CAN-gebaseerde netwerken op locatie en op afstand mogelijk. Met CANbridge NT kunnen maximaal vier CAN- en CAN-FD-netwerken eenvoudig worden gekoppeld met behulp van filter- en vertaalregels. De netwerkbekabeling kan worden vereenvoudigd door middel van boom- en stertopologieën en alle aangesloten segmenten zijn beschermd dankzij elektrisch geïsoleerde bus interfaces. Alle CAN@net NT producten zijn voorzien van een extra Ethernet interface, waardoor zeer gedistribueerde netwerken mogelijk zijn door het koppelen van tot vier CAN@net NT apparaten met behulp van Ethernet. Verder maken CAN@net NT producten toegang op afstand mogelijk tot CAN- en CAN-FD netwerken via Ethernet en PC.

Action rules

Het nieuwe Service Pack 2 introduceert verbeterde ‘Action Rules’-programmering voor een flexibele definitie en uitvoering van events en acties voor alle CAN@net NT en CANbridge producten. Op basis van LUA scriptprocessing kunnen deze door de gebruiker gedefinieerde acties worden geactiveerd op bijvoorbeeld vooraf gedefinieerde berichtinhoud of statusinformatie.

De Ethernet interface van de CAN@net NT serie maakt directe cloud connectiviteit mogelijk via het geïmplementeerde MQTT protocol. In SP2 wordt bi-directionele MQTT messaging geïntroduceerd. Naast het verzenden van bijvoorbeeld alarmen en statusinformatie naar mobiele apparaten, kunnen nu dus ook berichten uit de cloud worden ontvangen voor LUA script gebaseerde voorbewerking, plausibiliteitscontrole en verzending naar de CAN-bus.

CAN@net NT 100 – nieuwe connectiviteit

HMS introduceert verder nieuwe hardware – CAN@net NT 100 – die een D-Sub 9 netwerkaansluiting voor CAN/CAN-FD netwerkconnectiviteit biedt als aanvulling op bestaande CAN@net NT 200 en 420 producten die beide voorzien zijn van schroefaansluitingen. De CAN@net NT 100 is een directe opvolger van de oudere CAN@net II, wat betekent dat klanten geïnstalleerde CAN@net II units in hun bestaande systemen kunnen vervangen door CANnet 100 NT en kunnen profiteren van alle nieuwe functionaliteit die in SP2 wordt geboden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This