Altair neemt WRAP software over voor plannen en managen draadloze communicatie

19 mei 2020

Altair, leverancier van oplossingen voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, heeft de WRAP software overgenomen van WRAP International AB. Deze software wordt wereldwijd gebruikt voor het beheren en plannen van radionetwerken, door zowel private bedrijven als overheidsorganisaties.

Gebruik radiospectrum optimaliseren

Het WRAP-softwareportfolio is oorspronkelijk binnen Saab ontwikkeld en bestaat uit een aantal complementaire applicaties voor het operationeel beheren en optimaliseren van het radiospectrum. Deze verrijken Altair’s bestaande Feko, newFASANT en Winprop-software voor het modelleren en plannen van draadloze communicatietoepassingen. De gebruikersgroep van WRAP-software bestaat uit veel bekende organisaties verantwoordelijk voor defensie, openbare veiligheid, radio en televisie en ook telecomautoriteiten en -providers. Door de snelle groei van het aantal verbonden apparaten en systemen wordt de benodigde communicatie-infrastructuur steeds kritischer. De overgenomen software versterkt Altair’s aanbod voor hoge frequentie elektromagnetische toepassingen.

Strategische uitbreiding voor IoT en 5G

“De overname van WRAP software is een strategische uitbreiding van Altair’s portfolio voor nieuwe generatie IoT en 5G draadloze communicatie”, zegt James Scapa, oprichter en Chief Executive Officer van Altair. “Daarmee zetten wij de volgende stap om het beste softwareportfolio te leveren waarmee onze klanten hun doelstellingen kunnen realiseren.” Het WRAP-team is verheugd onderdeel te worden van het Altair-ecosysteem”, zegt de technisch directeur van WRAP, Olov Carlsson. “Sinds de start van ons bedrijf zijn wij de vertrouwde experts op het gebied van spectrummanagement en het plannen van radionetwerken geworden, voor zowel private als publieke organisaties. Anderzijds kunnen onze klanten voor het realiseren en beheren van hun bedrijfskritische veilige communicatiekanalen ook profiteren van Altair’s ecosysteem.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This