Qualys levert Vulnerability Management aan Microsoft Azure Security Center voor virtuele machines en containers

13 mei 2020

Qualys heeft aangekondigd dat Qualys Container Security per direct en Qualys Vulnerability Management binnen een maand beschikbaar zijn in het Microsoft Azure Security Center. 

Container Security maakt gebruik van de geïntegreerde Qualys Cloud Agent en Qualys Container Sensors voor geautomatiseerd Vulnerability Management in de CI/CD-pijplijn en realtime zicht op draaiende virtuele instances. Ook analyseert de oplossing automatisch virtuele machines en container-images in Azure, zodat klanten zicht krijgen op kwetsbaarheden en configuratieproblemen. Ontdekte kwetsbaarheden worden in de vorm van aanbevelingen aan het Azure Security Center gerapporteerd, met de mogelijkheid om playbooks te maken voor herstel ‘met één druk op de knop’ zonder dat daarbij inzet of updates van software nodig zijn. 

Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys: “Door de digitale transformatie en de toepassing van DevOps is beveiliging fundamenteel aan het veranderen. Sinds de oprichting van Qualys in 1999 is het onze visie dat beveiliging een onlosmakelijk onderdeel moet zijn van de cloud. We zijn er trots op samen met Microsoft te kunnen werken aan het verwezenlijken van deze visie, een mijlpaal binnen de IT-sector. Ontwikkelaars en klanten van Microsoft Azure hebben nu met een druk op de knop realtime inzicht op basis waarvan ze cloudworkloads kunnen beveiligen en herstellen, inclusief ingebouwde orchestration.” 

Bharat Shah, corporate vicepresident van Microsoft Security: “Veiligheid zit in het DNA van alle producten van Microsoft en is een vast onderdeel bij alles wat we doen. Omdat Qualys deze visie met ons deelt, hebben wij samen hun oplossingen voor Vulnerability Management en containerbeveiliging direct in het Microsoft Security Center geïntegreerd.” 

De functie is beschikbaar voor alle klanten van Azure Security Center voor virtuele machines en voor klanten van Azure Kubernetes Services. 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This