Fortinet stelt aanbod van online cybersecurity-trainingen gratis ter beschikking

7 mei 2020

Fortinet maakt bekend dat het zijn volledige online catalogus van Network Security Expert-trainingen gratis beschikbaar stelt. De trainingen bieden bijvoorbeeld kennis over Secure SD-WAN, de beveiliging van publieke clouds en veilig toegangsbeheer. Het meerendeel van deze trainingen maakt deel uit van het cursusaanbod van het Network Security Expert Institute van Fortinet. Dat was voorheen alleen toegankelijk voor partners, maar staat nu open voor alle geïnteresseerden.

De trainingen blijven in heel 2020 gratis toegankelijk. Fortinet wil daarmee tegemoetkomen aan de snel groeiende behoefte van bedrijven aan vaardigheden voor het beschermen van sterk geografisch verspreid personeel, telewerkers en thuiswerkers. De trainingen bieden iedereen die een loopbaan op het gebied van cybersecurity ambieert de kans om nieuwe vaardigheden aan te leren dan wel gevorderde vaardigheden op te doen. 

Het NSE Institute van Fortinet biedt nu gratis training op diverse niveaus aan die cursisten in staat stellen om hun security awareness uit te breiden en gevorderde technische vaardigheden op te doen.

Verhoogde risico’s door een geografisch verspreid personeelsbestand

Organisaties in alle delen van de wereld hebben hun netwerk snel moeten aanpassen om ondersteuning te bieden voor de overstap naar thuiswerken. IT-afdelingen hebben hun handen vol aan het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit en veilige toegang tot bedrijfskritische data en applicaties. Cybercriminelen proberen ondertussen misbruik te maken van de explosieve toename van het aantal medewerkers dat op afstand toegang zoekt tot gevoelige informatie en data. Dat doen ze door naar beveiligingslekken te zoeken en hun aanvalsstrategieën af te stemmen op de omgevingen van thuiswerkers.

Bij bijna tweederde van alle bedrijven ontbreken IT-medewerkers met de vaardigheden die nodig zijn om voor effectieve beveiliging te zorgen blijkt uit een recent onderzoek van ISC2. Met het oog op het snel groeiende aanvalsoppervlak dat gepaard gaat met een geografisch verspreid personeelsbestand hebben IT-afdelingen meer dan ooit behoefte aan uitgebreide beveiligingsvaardigheden.

Gratis training voor snelle ontwikkeling van beveiligingsvaardigheden

Fortinet put uit het lesaanbod van het training- en certificeringsprogramma van zijn NSE Institute 24 beveiligingscursussen voor gevorderden. Deze worden gratis aangeboden aan IT-professionals om hen te helpen met het uitbreiden van hun beveiligingskennis en het afweren van nieuwe cyberrisico’s. 

Deelnemers aan de trainingen komen meer te weten over oplossingen van Fortinet zoals de firewalls uit de FortiGate-reeks, FortiNAC en FortiManager. Daarmee kunnen ze een breed scala aan vaardigheden opdoen voor het beschermen van alle mogelijke netwerken tegen cyberbedreigingen. Opnames van laboratoriumdemo’s voor deze cursussen zijn on demand toegankelijk en worden aangevuld met regelmatige live sessies met Fortinet Certified Trainers. Tijdens deze sessies voeren trainers demonstraties uit en verzorgen ze vraag-en-antwoordsessies. Iedereen die aan de slag wil gaan met de gratis trainingen van Fortinet kan dat hier doen. 

Voor meer trainingsmogelijkheden kan men een beroep doen op het wereldwijde netwerk van Authorized Training Centers (ATC’s) van Fortinet.

Het NSE Institute dicht tekort aan beveiligingsvaardigheden 

De introductie van meer gratis cybersecurity-trainingen sluit aan bij het streven van Fortinet om het tekort aan beveiligingsvaardigheden te dichten door middel van training en onderwijs. Fortinet richtte in 2015 het NSE Institute op, dat inmiddels meer dan 300.000 NSE-certificeringen aan cursisten heeft uitgereikt. Het NSE Institute staat aan de basis van het training- en certificeringsprogramma NSE, de Fortinet Network Security Academy en het Fortinet Veterans-programma. Het certificeringsprogramma van Fortinet werd in het kader van de 2019 CyberSecurity Breakthrough Awards uitgeroepen tot “Professional Certification Program of the Year”.

De catalogus met gratis trainingen omvat basiscursussen in security awareness voor de niveaus NSE 1 en NSE 2. Dit aanbod werd recentelijke uitgebreid met de FortiGate Essentials-training voor iedereen die meer wil weten over beleidsregels voor firewalls, gebruikersauthenticatie, routering en SSL VPN.

Overige manieren om groeiende aanvalsoppervlak te beveiligen 

Fortinet helpt klanten en partners niet alleen met gratis training, maar ook met ingebouwde mogelijkheden voor het beschermen van thuiswerkers in zijn FortiGate-firewalls. Deze functionaliteit is gratis inzetbaar. De firewalls van Fortinet worden kracht bijgezet door op maat ontwikkelde beveiligingsprocessors (SPU’s) en bieden optimaal schaalbare capaciteit. Secure SD-WAN is inbegrepen in elke FortiGate-appliance. Deze oplossing biedt betrouwbare en kostenefficiënte connectiviteit voor filiaalmedewerkers en verbetert de prestaties van hun applicaties. De gratis FortiClient-software van Fortinet kan in een mum van tijd worden geïnstalleerd op apparaten van de werkgever of werknemers om te voorzien in versleutelde VPN-verbindingen met het bedrijfsnetwerk.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This