Acronis lanceert Acronis Cyber Protect Cloud

7 mei 2020

Acronis lanceert vandaag Acronis Cyber Protect Cloud, een beveiligingsoplossing die back-up, disaster recovery, anti-malware, antivirus, cybersecurity en beheer bij elkaar brengt in één dashboard.

Acronis Cyber Protect Cloud levert AI-aangedreven integratie van gegevensbescherming en cybersecurity en stelt gebruikers in staat om moderne cyberdreigingen aan te pakken. De oplossing werd ontwikkeld door de 500 ontwikkelaars en dreigingsexperts in de R&D centra van Acronis in Schaffhausen (Zwitserland), Sofia (Bulgarije) en Singapore.

‘Back-up is dood’

“Traditionele back-up is dood omdat het niet veilig genoeg is, en traditionele antivirussoftware beschermt gegevens niet tegen moderne cyberdreigingen. Traditionele oplossingen zijn niet langer in staat om bedrijven te beschermen tegen de gevaren”, aldus Serguei “SB” Beloussov,  oprichter en CEO van Acronis. In de afgelopen decennia heeft de technologie zich in een ongelooflijk tempo ontwikkeld en vooruitgang geboekt. Wat tien jaar geleden nog onmogelijk was, is nu gemeengoed. Cyber Protect Cloud stelt organisaties in staat om zeer gevoelige gegevens te delen en om applicaties voor videoconferenties te beschermen; momenteel een essentieel hulpmiddel voor de meeste organisaties wereldwijd. Technologie, historisch een motor voor groei en concurrentievermogen, is nu de sleutel in een wereldwijde pandemie. Het is ook van cruciaal belang voor organisaties, met name voor de gezondheidszorg, om hun technologische toepassingen te beveiligen en zo het risico van cyberdreigingen zoals ransomware en de daarmee gepaard gaande persoonlijke, gegevens- en financiële verliezen tot een minimum te beperken.

Na een exponentiële groei van cyberdreigingen heeft het CPOC (Onderzoekscentrum voor Cyberbeveiliging) van Acronis in Europa, gevestigd in het Zwitserse hoofdkantoor, in het eerste kwartaal van 2020 44% meer cyberdreigingen voor zijn gebruikers tegengehouden dan in het laatste kwartaal van 2019.

Acronis Cyber Protect Cloud is een krachtig instrument tegen cyberdreigingen dankzij de uitgebreide integratie. Het beschikt over één uniform licentiemodel, één agent en backend, één beheerconsole, één gebruikersinterface en een hoog niveau van integratie tussen diensten – het delen van gegevens en het automatiseren van acties om de beveiliging van apparaten sterk te verbeteren.

Voor MSP’s: de oplossing elimineert de complexiteit en stelt MSP’s in staat om op efficiënte wijze beveiliging in hun portefeuilles naar voren te schuiven en te voldoen aan de verwachtingen van hun klanten. MSP’ss kunnen hiermee de hoeveelheid leveranciers waarmee ze werken terugbrengen waardoor ze tijd vrij kunnen maken om zich te concentreren op andere bedrijfsactiviteiten. “De onlangs gelanceerde Acronis Cyber Protect Cloud stelt ons in staat om onze partners beter tevreden te stellen door hen een oplossing te bieden die back-up, disaster recovery, anti-malware en management tools op één plaats integreert,” zei Harald Nuij,  Algemeen Directeur van Resello.
Voor ondernemingen en particulieren: het stelt hen in staat om apparaten te monitoren en automatisch dreigingen tegen te houden.

Functionaliteit

  • Bescherming van videoconferenties (voorbeelden: WebEx en Zoom) – Het systeem voert een automatische controle uit en meldt de gebruiker dat de oproep beveiligd is.
  • URL-filtering / phishingbescherming – Het systeem meldt het gevaar en verhindert dat de kwaadwillende site toegang krijgt tot het apparaat.
  • Remote Desktop verbinding – IT-beheerders hebben op afstand toegang tot apparaten via de online beheerconsole
  • Patchbeheer – Softwarepatches kunnen op afstand worden toegepast via de online beheerconsole

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This