Red Hat introduceert OpenShift-virtualisatie en beheer van Kubernetes-clusters

29 april 2020

Red Hat lanceert OpenShift virtualisatie, een nieuwe functie die beschikbaar is als ‘technology preview’ binnen Red Hat OpenShift en voortkomt uit het KubeVirt geheten open source-project.

Red Hat heeft vandaag een aantal aankondigingen gedaan:

  • OpenShift virtualisatie, een nieuwe functie die beschikbaar is als ‘technology preview’ binnen Red Hat OpenShift en voortkomt uit het KubeVirt-opensourceproject. Bedrijven kunnen hiermee applicaties ontwikkelen, uitrollen en beheren die uit virtuele machines bestaan naast containers. Terwijl sommige leveranciers proberen legacy-technologie te beschermen en propriëtaire virtualisatie willen behouden, doet Red Hat het tegenovergestelde: het brengt traditionele applicatiestacks naar de voorgrond in een open innovatielaag, waardoor klanten echt kunnen transformeren op hun gewenste manier en tempo, waarbij ze niet beperkt worden door propriëtaire lock-in. 
  • Red Hat OpenShift 4.4, de nieuwste versie van het toonaangevende Kubernetes-platform heeft een speciale focus op ontwikkelaars met mogelijkheden voor het monitoren van workloads van applicaties; monitoring van de integratie voor Red Hat Operators; kostenbeheer voor het beoordelen van de middelen en kosten die worden gebruikt voor specifieke applicaties in de hybride cloud; en nog veel meer. 
  • Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes. Om de managementuitdagingen te adresseren die gepaard gaan met het laten draaien van cloud-native applicaties in grootschalige, productie en gedistribueerde Kubernetes-clusters, introduceert Red Hat ook een nieuwe managementoplossing: Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes. Deze oplossing is binnenkort beschikbaar als technology preview en biedt een enkel, vereenvoudigd controlepunt voor het monitoren en inzetten van OpenShift-clusters op schaal, met beleidsgerichte governance en applicatie-lifecycle-beheer. 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This