OnLogic werkt samen met EdgeIQ voor lancering van IoT Orchestration oplossingen

17 april 2020

Als reactie op de groeiende behoefte aan betrouwbaar beheer van complexe, onderling verbonden intelligente apparaten en controlesystemen, heeft de fabrikant van industriële en IoT-computerhardware OnLogic  samengewerkt met apparaatbeheer- en software-specialist EdgeIQ. Hiermee is een reeks robuuste IoT orchestration apparaten met kleine form factor gecreëerd die eenvoudige installatie bieden waar ze maar nodig zijn, inclusief plug-and-play setup en activatie.

“IoT-implementaties zijn al ingewikkeld genoeg, dus hebben we met EdgeIQ samengewerkt om zero-touch hardware te creëren die direct uit de doos kan worden geïmplementeerd”, zei OnLogic Solution Architect Johnny Chen. “Gebruikers kunnen hun hardware laten verzenden naar alle locaties waar elke technicus, zelfs degene die niet bekend is met de software, deze kan aansluiten. Vervolgens kan hij het apparaat onmiddellijk in het eigen account-controlecentrum laten verschijnen. De IT-afdeling hoeft het apparaat nooit aan te passen of in te stellen. Dit kan significant veel tijd en geld besparen en voorkomt alle mogelijke menselijke fouten, vooral bij het inzetten van een groot aantal apparaten.”

Ontworpen voor de uitdagingen van de moderne fabriek, maken OnLogic IoT orchestration oplossingen gebruik van EdgeIQ software en AWS IoT Core voor veelzijdig apparaatbeheer aan de edge en in de cloud. Met deze geïntegreerde oplossing zijn edge-verwerking, serverloos computergebruik, machine learning, event- en containermanagement en veilige datafederatie voor apparaatnetwerken van elke omvang beschikbaar in één enkel venster.

OnLogic heeft met EdgeIQ samengewerkt om vooraf een reeks industriële hardwareplatforms voor EdgeIQ software te certificeren. Hierdoor is de technische expertise die nodig is om een nieuw apparaat op te zetten bijna tot nul teruggebracht. Gebruikers kunnen de algehele status van grootschalige implementaties volgen en software-updates en installatie centraal beheren voor al hun aangesloten apparaten.

OnLogic-hardware biedt al superieure flexibiliteit voor connectiviteit, hoge betrouwbaarheid en een laag stroomverbruik met tegelijkertijd indrukwekkende rekenkracht, zei Michael Campbell, EdgeIQ Chief Executive Officer. In combinatie met EdgeIQ softwaretechnologie krijgen klanten krachtige out-of-the-box management met zero-touch configuratiemogelijkheden, allemaal rechtstreeks naar hen verzonden en klaar voor gebruik. Voeg soepel connectiviteit toe aan AWS IoT Core en uitgebreid beheer van AWS IoT Greengrass of andere applicaties. Zo krijg je apparaatbeheer mogelijkheden die 6 maanden geleden zelfs helemaal niet beschikbaar waren.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This