Okta kondigt strategische samenwerking aan met IBM om veilige cloud-transformaties mogelijk te maken

8 april 2020

Okta, een aanbieder van identiteitsoplossingen voor ondernemingen, kondigt vandaag een strategisch samenwerkingsverband aan met IBM. De twee bedrijven slaan de handen ineen om gezamenlijke klanten te ondersteunen bij de overstap naar de cloud en verhoogde investeringen in veiligheid. Met de samenwerking zal IBM de Okta Identity Cloud aan zijn klanten doorverkopen, waardoor de grootste organisaties ter wereld nog beter kunnen inspelen op aangepaste identiteitsbehoeften.

Omdat ieder bedrijf een techbedrijf wordt investeren ze steeds meer in cloudtechnologieën. Hiermee verhogen bedrijven de productiviteit van hun personeel en verbeteren ze van de betrokkenheid van klanten. Onderzoek van Gartner toont aan de bedrijfsuitgaven voor cloud-gebaseerde oplossingen tegen 2022 de uitgaven voor niet-cloud-gebaseerde oplossingen zullen overstijgen. Nu organisaties de overstap naar de cloud maken en om moeten gaan met hybride IT-uitdagingen, stelt Okta hen in staat om te blijven presteren door het mogelijk te maken om op een veilige manier iedere mogelijke technologie toe te passen.

Net als Okta bevindt IBM zich op het snijvlak van business en technologie, en helpt het zijn klanten om hun digitale transformaties te realiseren. Het bedrijf bevindt zich in de voorhoede van de trends die de adoptie van de cloud stimuleert, waarvan velen een sleutelrol spelen in de samenwerking tussen IBM en Okta. Deze trends omvatten:

  • Best-of-breed: organisaties kopen naast bundels steeds vaker best-of-breed applicaties. Volgens Okta’s Businesses@Work report groeit de adoptie van applicaties over de hele linie, met een gemiddeld aantal apps per organisatie van 88, een stijging ten opzichte van 83 apps een jaar geleden. 10% van de organisaties implementeert zelfs 200 apps of meer.
  • Explosie van IoT: het aantal aangesloten apparaten zal volgens NCTA naar verwachting groeien tot 50 miljard in 2020, tegen 8,7 miljard in 2012. Dit brengt uitdagingen met zich mee voor bedrijven die nu belast zijn met het beveiligen van deze apparaten, maar ook voor de beheerders van de gegevens die deze apparaten verzamelen.
  • Veiligheidsrisico’s: met de groei van tools en toegangspunten kunnen organisaties niet langer de veiligheid afdwingen op één enkele perimeter. In plaats daarvan moeten ze de toegang beheren over een verscheidenheid aan gebruikers, netwerken en apparaten, waarbij mensen – en hun identiteiten – centraal komen te staan.

“Okta’s missie is om mensen naadloos en veilig te verbinden met de technologieën die ze nodig hebben om succesvol te zijn. Om te kunnen blijven concuceren in de digitale wereld van vandaag is voor organisaties veiligheid de grootste zorg en topprioriteit,” zegt Maureen Little, VP Technology Partnerships bij Okta. “Okta’s samenwerking met IBM biedt onze gezamenlijke klanten uitzonderlijke waarde en expertise tijdens hun cloud-transformatie trajecten waarin identiteit en veiligheid centraal staan.”

Als onderdeel van het resellerpartnerschap zal IBM extra ondersteuning bieden aan gezamenlijke klanten, waaronder:

  • Het vinden van de Cloud IAM-strategie die aansluit bij hun bedrijfsdoelstellingen en gebruikersbehoeften
  • Het identificeren van mogelijkheden om de infrastructuurkosten snel te verlagen, inclusief lopende onderhouds- en licentiekosten van on-premise oplossingen.
  • Continu verbeteringen doorvoeren met behoud en herplaatsing van waardevol IAM-talent naar een nieuwe cloud-IAM-omgeving.

“We zijn er trots op dat we strategische en betrouwbare partners zijn voor onze klanten over de hele wereld. Om de hoogste waarde te kunnen bieden, werken we samen met organisaties die onze klanten voorzien van de technologieën die ze nodig hebben om succesvol te zijn,” zegt Chris Esemplare, VP en GM, IBM Global Security Services. “We zien bij onze klanten veel interesse in Okta wanneer ze hun cloud-transformaties realiseren en zijn verheugd om gezamenlijke klanten te voorzien van technologieën om hun organisaties te beveiligen.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This