Beveiliging en netwerkprestaties grootste uitdagingen IT-beslissers bij inzet UCaaS en CCaaS

6 april 2020

Beveiliging en netwerkprestaties zijn de grootste uitdagingen voor bedrijven die oplossingen voor Unified Communications as a Service en Contact Center as a Service implementeren of overwegen. Dit blijkt uit de resultaten van onderzoek dat Masergy heeft bekendgemaakt in zijn nieuwe rapport over markttrends voor UCaaS en CCaaS. Uit het onderzoek blijkt verder dat beslissers de voorkeur geven aan een gebundelde oplossing bij één leverancier die beveiligingsfuncties, Software Defined Networking (SDN) en 24/7 bewaking van netwerkprestaties biedt.Het onderzoek is uitgevoerd door IDG Research in opdracht van Masergy dat Software Defined Networking en een cloudplatform biedt voor digitaliserende ondernemingen. Het onderzoek analyseerde de meningen van IT-beslissers bij wereldwijd opererende ondernemingen die UCaaS of CCaaS overwegen, van plan zijn dit te implementeren of al hebben geïmplementeerd. De resultaten zijn opgeschreven in het ‘2020 UCaaS en CCaaS Market Trends Report’.

Onderzoeksresultaten

Gegevensbeveiliging en netwerkprestaties zijn de twee belangrijkste gebieden zijn waarop IT zich volgens de resultaten richt om ervoor te zorgen dat hun UCaaS- en CCaaS-oplossingen met succes de bedrijfsdoelen behalen. Bovendien hebben IT-beslissers de voorkeur voor een geïntegreerde oplossing van één leverancier. Respondenten stellen dat de keuze voor één leverancier leidt tot eenvoudigere implementatie en beheer met betere zichtbaarheid en minder integratieproblemen.

Belangrijkste bevindingen

De belangrijkste bevindingen zijn dat ruim 90 procent van de IT-beslissers de voorkeur geven aan een gebundeld SDN-netwerk met 24/7 netwerkmonitoring. Enkele resultaten zijn:

  • De meeste respondenten (93 procent) vinden het van groot belang dat hun UCaaS- of CCaaS-oplossing in een naadloze aanpak wordt gebundeld met netwerkdiensten.
  • Bij de overweging voor netwerkdiensten die UCaaS en CCaaS ondersteunen, beoordeelt 90 procent van de respondenten een volledig beheerde dienst met 24/7 monitoring en een softwaregedefinieerd netwerk (SD-WAN) als zeer belangrijke criteria.

Zo’n 70 procent zegt dat beveiliging een uitdaging is en 93 procent wil dat beveiligingsfuncties en -diensten zijn ingebouwd.

  • Zeven op de tien (70 procent) beslissers vinden gegevensbeveiliging uitdagend als het gaat om UCaaS- en CCaaS-implementaties.
  • Van de beslissers vindt 93 procent het ‘zeer belangrijk’ en vindt 46 procent het ‘kritiek’ dat beveiligingsfuncties en -diensten gebundeld zijn in hun UCaaS- en CCaaS-oplossingen.
  • Hoge IT-flexibiliteit is de belangrijkste overweging (40 procent) bij investeringen in UCaaS of CCaaS.
  • Ruim de helft van de respondenten (51 procent) geeft de voorkeur aan een geïntegreerde UCaaS/ CCaaS-oplossing die de netwerkdiensten van één provider bevat.

Beveiliging en prestaties

Chief Digital Officer Terry Traina van Masergy zegt dat beslissers zich volgens het onderzoek minder zorgen maken over de huidige volwassenheid en technologische kenmerken van UCaaS- en CCaaS-oplossingen. “Over de beveiliging en prestaties van applicaties in het netwerk en de cloud maken ze zich wel zorgen”, zegt Traina. “Geen enkele andere provider van UCaaS en CCaaS is beter gepositioneerd om met één enkel platform te voorzien in de breedte van IT-behoeften. De gebundelde SD-WAN-, beveiligings- en cloudtoepassingen van Masergy leveren wereldwijd prestaties voor kritieke communicatietoepassingen.”

De UCaaS- en CCaaS-oplossingen van Masergy worden mogelijk gemaakt door Cisco. Webex Calling, Meetings, Teams en Contact Center-technologieën zijn ingebed in Masergy’s wereldwijde, door software gedefinieerde netwerk. Hiermee krijgen bedrijven alles-in-één oplossingen met bijna perfecte connectiviteit zoals <1 milliseconde jitter en 100 procent aflevering van data op het Masergy-netwerk. Al deze diensten wordt beheerd met bewaking van de netwerkprestaties en ingebouwde beveiligingsdiensten.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This