CM.com maakt WeChat Pay voor Europese bedrijven beschikbaar

1 april 2020

CM.com, aanbieder van Conversational Commerce-oplossingen, lanceert WeChat Pay voor Europese klanten.

CM.com is officieel partner van WeChat Pay en biedt nu WeChat aan als business-to-consumer communicatie- en betaaloplossing. Europese bedrijven kunnen dit Chinese Conversational Commerce-kanaal zo optimaal benutten. Meer dan een miljard Chinese consumenten gebruiken de innovatieve en populaire betaalmethode voor betalingen aan bedrijven en onderling.

Via een simpele QR-code stelt CM.com WeChat Pay zowel online als offline beschikbaar. Veel Europese bedrijven voegen WeChat al toe aan hun multi-channel Conversational Commerce tools voor soepele en waardevolle interactie met de consument.

Door de alsmaar groeiende middenklasse in China neemt de belangstelling voor Europese goederen en diensten toe. Hierdoor is onder Europese retailers de vraag naar bekende Chinese betaalmethoden exponentieel gegroeid voor zowel online aankopen als voor aankopen in winkels. Nu er meer online wordt gekocht is het juist nu nog relevanter voorbereidingen te treffen om de vraag van de Chinese consument te beantwoorden. Voor Chinese consumenten zijn de juiste betalingsmethoden cruciaal in het aankoopbeslissingsproces, met gemak en gebruiksvriendelijkheid als de belangrijkste factoren. Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat 92 procent van de Chinezen eerder geneigd zijn te betalen met hun smartphone. Als meer Europese retailers WeChat Pay zouden accepteren, naast andere beschikbare mobiele betaaloplossingen, zou 89 procent van de Chinezen eerder geneigd zijn Europese producten te kopen en daarnaast meer uit te geven.

Door WeChat Pay aan te bieden kunnen retailers beantwoorden aan de Chinese vraag naar Europese goederen en diensten en de concurrentie een stapje voorblijven.                                           

Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com: “Wij zijn enthousiast om met WeChat samen te werken om onze Europese klanten mee te nemen in de wereld van messaging en geïntegreerde betalingen. De Chinese markt is vooruitstrevend als het gaat om frictieloze integratie van betalingen. Consumenten in China gebruiken WeChat voor bijna alles wat ze doen. Ze gebruiken de app om vrienden te spreken, boodschappen te doen of een doktersafspraak te maken. Dit is nu al standaard voor Chinese shoppers, maar moet nog worden ontdekt en volledig worden benut door Europese retailers. Daarom voegen we WeChat Pay toe aan ons aanbod van Conversational Commerce-oplossingen. Zo helpen we Europese bedrijven deze nieuwe weg in te slaan en internationale shoppers gemakkelijker toegang te geven tot Europese producten.”

CM.com werkt momenteel om WeChat beschikbaar te maken op het Conversational Commerce-platform. Dit stelt bedrijven in staat om de beste klantenservice, chat- en betalingsfuncties te combineren en zo de ultieme klantervaring te creëren in de communicatiekanalen van de consument.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This