ViewSonic biedt scholen en universiteiten gratis tools aan voor leren op afstand tijdens de uitbraak van Coronavirus

19 maart 2020

ViewSonic, een leverancier van audiovisuele oplossingen, biedt myViewBoard gratis aan basis- en middelbare scholen, hogescholen en universiteiten voor de uitbraak van het coronavirus. Met de verspreiding van het coronavirus bereiden veel scholen en universiteiten zich niet alleen voor op langdurige schooluitval, maar onderzoeken docenten ook dringend de mogelijkheden van ‘leren op afstand’.

“Als belanghebbende in de onderwijssector willen we ervoor zorgen dat we onze bijdrage leveren aan het ondersteunen van scholen, studenten en ouders in deze zeer moeilijke tijd, vooral diegenen zonder toegang tot leren op afstand”, aldus James Chu, CEO van ViewSonic. “Hoewel sommige scholen met reeds bestaande capaciteiten al ‘leren op afstand’ hebben geïmplementeerd tijdens schoolsluitingen, zijn de meesten overrompeld door het Coronavirus en hebben zij ineens alle fysieke lessen moeten staken.”

myViewBoard stelt docenten in staat ‘leren of afstand’ uit te voeren via een open platform, waarbij studenten worden gefaciliteerd en hun leerresultaten overal waar ze zich bevinden, inzichtelijk zijn. Het is gemakkelijk te gebruiken en maakt realtime samenwerking mogelijk via videoconferentie, huddles en digitale whiteboards, en ondersteunt een verscheidenheid aan lesmethodes met de nadruk op het virtuele klaslokaal. Door alle gebruikersvriendelijke functies helpt myViewBoard bij het creëren van een virtuele leeromgeving die boeiend, interactief en effectief is.

Lees meer over ‘leren op afstand’ en myViewBoard.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This