IBM voegt nieuwe technologie toe aan Watson om menselijke taal beter te begrijpen

19 maart 2020

Vorig jaar maakte IBM zijn technologie Project Debater bekend, het enige AI-systeem dat in staat is om te debatteren met mensen over complexe onderwerpen. Vandaag kondigt IBM aan dat het de ultramoderne technologieën van Project Debater op de markt heeft gebracht en geïntegreerd in Watson.

De nieuwe technologieën vertegenwoordigen de eerste commercialisering van belangrijke NLP-functies (Natural Language Processing). De volgende technologieën zijn geïntegreerd in Watson:

  • Geavanceerde sentimentanalyse: IBM heeft de sentimentanalyse verbeterd om gecompliceerde woordschema’s zoals idioom (uitdrukkingen) en combinaties van woorden die samen een nieuwe betekenis krijgen (sentiment shifters) beter te kunnen identificeren en te begrijpen.
  • Samenvatten: Deze technologie haalt tekstgegevens uit verschillende bronnen om gebruikers een samenvatting te geven van wat er over een bepaald onderwerp wordt gezegd en geschreven. Een vroege versie van Summarization werd dit jaar bij The GRAMMYS gebruikt om meer dan 18 miljoen artikelen, blogs en bios te analyseren om hapklare inzichten te produceren over honderden artiesten en beroemdheden. De gegevens werden vervolgens verwerkt in de livestream van de rode loper, on-demand video’s en foto’s om fans meer informatie en context te geven.
  • Geavanceerd clusteren: Nieuwe clusteringstechnieken zullen gebruikers in staat stellen om inkomende data te classificeren op onderwerp, die vervolgens kunnen worden geanalyseerd. Dit stelt domeinspecialisten in staat om data aan te passen en af ​​te stemmen op de vaktaal van bepaalde bedrijven of industrieën.
  • Classificeren van documenten: Deze technologie stelt klanten in staat om AI-modellen te ontwikkelen die clausules in zakelijke documenten, zoals inkoopcontracten, gemakkelijker kunnen classificeren.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This