Dematic optimaliseert automatische palletopslag

19 maart 2020

Dematic optimaliseert het automatisch opslaan van pallets. Met de verbeterde oplossing voor het automatiseren van magazijnen levert de intralogistieke specialist een modulair systeem dat volledig te configureren is naar de wensen van klanten. Het bestaat uit een aantal bewezen componenten, zoals opslagrekken, geautomatiseerde Storage & Retrieval Machines (SRM’s) om pallets te verplaatsen, software en een pre-zone. Maar ook pallet conveyors, Automated Guided Vehicles (AGV’s), orderpickstations en stations voor het meten, wegen, opslaan en ophalen van alle pallets. 

Standaardisatie en modulariteit

Dankzij vergaande standaardisatie en modulariteit is een complete opslagoplossing binnen korte tijd te installeren en in gebruik te nemen. Het compacte ontwerp en de flexibiliteit ervan maken het mogelijk om pallets in enkele, dubbele en meervoudige dieptes op te slaan. De verwerkingssnelheid bedraagt tot zo’n 200 pallets per uur. Alle pallets zijn op elk gewenst moment toegankelijk. Afhankelijk van het type installatie transporteren de SRM’s snel en nauwkeurig pallets met een gewicht tot 1,5 ton (en in speciale configuraties tot zelfs 5 ton).

“Dematic Standardised Automated Pallet Storage is gebaseerd op modules”, zegt Mortimer von Tschirschky, Director Operational Improvement & Technical Support Central Europe van Dematic. De verbeterde automatiseringsoplossing is zowel geschikt voor het opslaan van ruwe materialen als eindproducten, tot een hoogte van 45 meter. Typische toepassingen zijn het tijdelijk opslaan en op volgorde zetten van goederen voor de verzending (sequentiëren). Het aantal gangpaden is zelf te selecteren. “Het compacte ontwerp en de hoge opslagdichtheid leiden tot een optimale ruimtebenutting, waardoor tot 20% aan ruimte te besparen is in vergelijking met magazijnen waarin pallets handmatig worden opgeslagen.”

Aanpasbaar voor verticale markten

Dematic’s geautomatiseerde palletopslag is aanpasbaar voor de behoeften in verticale markten, zoals verschillende temperatuurzones voor medicijnen en voedingsmiddelen. In een vriesgebied is de temperatuur tot -28-graden te verlagen. Het systeem is ook in staat lange en zware goederen te verwerken, zoals worden gebruikt in de auto-, bouw- en meubelindustrie. De automatische materialenstroom verhoogt de veiligheid voor goederen en medewerkers. Verder is de verbeterde Dematic Automated Pallet Storage te combineren met andere automatiseringsoplossingen van het bedrijf, zoals de AMCAP (Automated Mixed Case Palletising), Multishuttle, Miniload of Pouch Sorter.

De pre-zone levert een belangrijke bijdrage aan de flexibiliteit van Dematic’s gestandaardiseerde oplossing voor automatische palletopslag. Afhankelijk van de klantwensen zijn daar bijvoorbeeld verschillende onderdelen voor het picken van inkomende en uitgaande goederen te integreren. Voordat een pallet in het magazijn wordt gezet controleert het systeem deze automatisch op gewicht en geschiktheid. ”Enerzijds verbetert de Dematic Standardised Automated Pallet Storage het voorraadbeheer met automatische tracking van alle goederen, terwijl het er anderzijds voor zorgt dat de pallets minder verplaatsingen ondergaan”, zegt von Tschirschky. “Dat reduceert de kans op het maken van fouten.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This