Verizon Business introduceert nieuwe en verbeterde cybersecurity-oplossingen

18 maart 2020

Verizon Business breidt zijn cybersecurity-aanbod uit met drie nieuwe oplossingen. Het gaat om Verizon Managed Detection and Response, Verizon Identity en Verizon Machine State Integrity. Verizon heeft daarnaast verbeteringen aangebracht binnen Rapid Response Retainer. Deze dienst biedt bedrijven toegang tot bedreigingsinformatie en mogelijkheden voor incidentrespons die rechtstreeks worden aangeboden via het Verizon Threat Research Advisory Center (VTRAC).

Verizon Managed Detection and Response (MDR) is een nieuwe managed security service. Deze maakt gebruik van gegevensanalyse en gedragsmodellering om organisaties te helpen potentiële cyberbedreigingen snel te identificeren. De schaalbare en volledig beheerde cloud-oplossing voegt de ingebouwde en meervoudig gelaagde analysemogelijkheden en gedragsmodellering van Securonix toe aan de kernfunctionaliteit van Verizon voor bewaking op afstand, detectie en incidentrespons. Verizon MDR is wereldwijd verkrijgbaar vanaf april 2020.
 
Verizon Identity (VID) en Verizon Machine State Integrity zijn de eerste beveiligingsoplossingen van Verizon die gebruikmaken van blockchain. De decentrale aard van deze technologie brengt de beveiliging van bedrijven naar een hoger plan. Er is namelijk geen sprake van een zwak punt in de schakel waarvan cybercriminelen misbruik kunnen maken.
 
Verizon ID stelt gebruikers in staat om hun inloggegevens op te slaan in een veilige ‘digitale identiteitskluis’ op hun mobiele apparaat. Ze kunnen eenvoudig en veilig toegang krijgen tot deze digitale kluis. In potentie komt hiermee een einde aan de noodzaak van wachtwoorden. Volgens het 2019 Data Breach Investigations Report van Verizon werd bij 29 procent van alle onderzochte beveiligingsincidenten gebruikgemaakt van gestolen aanmeldingsgegevens. Verizon ID versleutelt identiteitsgegevens en slaat die verspreid over diverse online servers binnen de blockchain op. Op deze manier is er geen sprake van een centrale database. Of van een identificeerbaar punt waarop cybercriminelen toegang tot aanmeldingsgegevens kunnen krijgen. De oplossing biedt daarnaast geavanceerde identiteitsbescherming op basis van multi-factorauthenticatie en biometrie. Verizon ID voldoet volledig aan alle belangrijke brancherichtlijnen en -standaarden, waaronder NIST SP 800-63-3, GDPR en FIDO2. De oplossing is wereldwijd verkrijgbaar.
 
De oplossing Machine State Integrity van Verizon haalt operationele data op uit decentrale machine-omgevingen. En zorgt daardoor voor heldere, praktisch toepasbare inzichten in potentiële problemen met de compliance en beveiliging. Machinebeveiliging is een complexe aangelegenheid. Als cybercriminelen erin slagen om één zwakke schakel in de beveiliging te vinden en misbruiken, kan dat leiden tot complete uitval van de infrastructuur. En als die infrastructuur de basis vormt voor een energienetwerk, een productiefaciliteit of een smart city-omgeving, kan dat rampzalige gevolgen hebben. Machine State Integrity is vanaf het tweede kwartaal van 2020 in de Verenigde Staten verkrijgbaar.
 
Ten slotte biedt Rapid Response Retainer klanten van Verizon toegang tot de volledige mogelijkheden en ervaring van het VTRAC-team. En dat binnen zes uur vanaf een incidentrapport (afhankelijk van specifiek met de klant overeengekomen retainers). De dienst is nu volledig aanpasbaar aan de behoeften van de klant. De basismogelijkheden hiervan, zoals samenvattingen van bedreigingsinformatie, een 24/7 toegankelijke hotline, ondersteuning op locatie en een vaste contactpersoon voor beveiligingsonderzoek, kunnen nu worden afgenomen in combinatie met opties. Zoals Verizon Network Detection and Response, Dark Web Hunting, de endpoint-beveiliging van Tanium en de NetFlow-backbone van Verizon. Gebruikers krijgen daarnaast de beschikking over een nieuwe app die hen snelle toegang biedt tot statusrapporten over bedreigingen en hulp door een dedicated incidentresponsteam.
 
Alex Schlager, executive director en chief product officer Security Services bij Verizon Business: “Cybercriminaliteit vertegenwoordigt een dagelijkse bedreiging voor bedrijven en overheden in alle delen van de wereld. Ons 2019 Data Breach Investigations Report wijst op een wereldwijde toename van het aantal financieel gemotiveerde cyberaanvallen. Verder blijkt dat topmanagers steeds vaker gericht worden bestookt met social engineering-aanvallen die onder meer gebruikmaken van gestolen inloggegevens. Organisaties moeten nu meer dan ooit op een andere manier gaan nadenken over hun beveiliging en uiterst geavanceerde technologie inzetten om cybercriminaliteit terug te dringen. Deze nieuwe en verbeterde oplossingen van Verizon betekenen een belangrijke stap vooruit op het gebied van cybersecurity.”
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This