ViewSonic demonstreert geavanceerde touchscreen-technologie

16 maart 2020

ViewSonic, een aanbieder van beeldschermen, touchscreens en projectoren, heeft een kantoor geopend in de Benelux. Het bedrijf richt zich met soms verrassende touchscreen-technologie op markten als enterprise-organisaties en onderwijs.

Touchscreens zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dus hoe zorg je voor onderscheid ten opzichte van concurrenten? Op die vraag heeft ViewSonic een interessant antwoord gevonden: voeg er nog meer intelligentie aan toe. 

ISE2020

Een goed voorbeeld werd gedemonstreerd tijdens de Integrated Systems (ISE) beurs in Amsterdam eerder dit jaar. Daar was een groot touchscreen te zien dat van enkele extra componenten was voorzien. Zo was er bijvoorbeeld een camera toegevoegd plus een module die voor integratie van het touchscreen met een building management systeem (BMS) zorgde. Dan ontstaan ineens tal van nieuwe mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij het touchscreen zelf detecteert of er mensen in een ruimte aanwezig zijn. Deze aanwezigheid kan vervolgens een reeks van acties tot gevolg hebben. Denk aan het automatisch opstarten van een welkomstscherm of een bepaalde reeks van applicaties. Maar ook kan deze aanwezigheidsdetectie zorgen voor commando’s richting het BMS. Bijvoorbeeld om de temperatuur in de ruimte aan te passen. Of om in een logbestand bij te houden dat de ruimte in gebruik was. Dit kan zeer interessant zijn voor bijvoorbeeld eigenaren van gebouwen waarin meerdere ondernemingen aanwezig zijn die af en toe een centrale vergaderruimte willen huren. Koppel aan het touchscreen tevens een RFID- of NFC-reader en er kan direct een koppeling gemaakt worden met de financiële administratie voor het afrekenen van de uren dat de ruimte is gehuurd. En zo zijn nog veel meer nieuwe toepassingen denkbaar.

Omgevingsfactoren

Meer experimenteel is een sensor die niet alleen bestaat uit een camera maar ook uit enkele andere sensoren. Denk aan een temperatuurmeter en een sensor die luchtvochtigheid vaststelt. Of eentje die de lichtsterkte meet. Deze sensoren zijn geïntegreerd in een kastje dat op het touchscreen kan worden geplaatst en dat over eigen rekencapaciteit beschikt.

Deze lokale intelligentie wordt door ViewSonic onder andere gebruikt om een AI-applicatie te draaien. Deze verzamelt alle input van de camera en de sensoren en slaagt er in om deze data om te zetten tot een beeld van het ‘engagement’ van de mensen in de conferentieruimte of zaal waarin deze applicatie wordt gebruikt. Zo kan de AI-software vaststellen in hoeverre mensen vrolijk kijken of juist niet. Of zij vooral op hun smartphone kijken of aandachtig een presentatie volgen. Doordat ook de omgevingsfactoren in kaart zijn gebracht, kan de persoon die de presentatie verzorgt hierop inspelen door bijvoorbeeld het geluidsvolume aan te passen, de lampen hoger fte ‘draaien’, enz. De presentator krijgt via een app op de telefoon waarschuwingen over de mate waarin hij of zij nog de aandacht van de toehoorders heeft.

Onderwijs en enterprise

ViewSonic ziet deze toepassing onder andere belangrijke voordelen bieden voor het onderwijs of voor vergaderzalen. Alle data wordt lokaal verwerkt en er is in de huidige versie van deze oplossing ook geen mogelijkheid om deze data te delen met externe systemen. Daarmee hoopt ViewSonic tegemoet te komen aan eventueel privacy-vragen.

Daarnaast is het kantoor in de Benelux verantwoordelijk voor de verkoop van touchscreens, projectoren (waaronder zeer kleine en draagbare modellen), Point of Sale-systemen en beeldschermen. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Amsterdam.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This