Würth kiest NiceLabel voor transformatie van labeling voor leveranciers

5 maart 2020

Würth IT, serviceprovider op het gebied van bevestigings- en montagematerialen en onderdeel van de Würth Group, heeft NiceLabel, een leidinggevende ontwikkelaar van software voor labelontwerp en systemen voor labelingbeheer, gekozen om een nieuw gestandaardiseerd, webgebaseerd labelingsysteem te ontwikkelen voor hun leveranciers.
Würth IT besloot de huidige, op maat gemaakte oplossing te vervangen door het NiceLabel Label Management System, de flexibele, webgebaseerde printoplossing van NiceLabel.

Dag en nacht

Simon Koch, projectleider en manager bij Würth, vertelt: “We zochten een systeem dat dag en nacht beschikbaar was. We wilden onze leveranciers een centrale database bieden in een oplossing die ze niet hoeven te installeren en die ondersteuning biedt voor de verschillende printermerken en -modellen. Het NiceLabel Label Management System was precies wat we zochten.”

Würth IT heeft het NiceLabel Label Management System nu bij de Würth Group geïmplementeerd voor zijn wereldwijde leveranciersbestand. De nieuwe oplossing wordt momenteel door ongeveer 180 leveranciers in 15 landen gebruikt. De leveranciers van Würth printen nu circa 8,5 miljoen labels per jaar met de webgebaseerde printoplossing van NiceLabel.

Weboplossing

De introductie van een gestandaardiseerde weboplossing heeft de flexibiliteit van Würth aanzienlijk verbeterd. Dankzij de centrale database (documentbeheersysteem) die alle labelinformatie bevat, kan Würth nu snel veranderingen doorvoeren in zijn volledige leveranciersnetwerk.
Koch vertelt verder: “Als we nu veranderingen aanbrengen in onze labels, worden deze meteen geïmplementeerd zodat onze leveranciers altijd labels met de juiste informatie printen. Dat is het grootste voordeel van het nieuwe systeem. We kunnen snel reageren en sneller veranderingen doorvoeren.”

Würth IT beschikt nu tevens over centraal gebruikersbeheer en centrale administratie. Het bedrijf heeft altijd een volledig overzicht van de leveranciers die het systeem gebruiken, met daarbij een complete printgeschiedenis. Dankzij de webgebaseerde printoplossing hebben gebruikers altijd de juiste versie van de labels en gegevens.

Instapprocedure

NiceLabel heeft Würth IT tevens geholpen de instapprocedure voor leveranciers te verbeteren. “Leveranciers hebben graag eerst een testversie, zodat ze kunnen bepalen of de software met hun interne infrastructuur werkt”, aldus Koch. Met de cloudversie van het platform van NiceLabel krijgen leveranciers op eenvoudige wijze toegang tot het systeem, zodat ze de functionaliteit kunnen verkennen voordat er een volledige privécloud wordt geïmplementeerd.

“Met de cloud hebben leveranciers binnen vijf minuten toegang tot het platform. Als ze dan besluiten dat ze de oplossing willen gebruiken, kunnen we ze overzetten naar ons privécloudsysteem”, legt hij uit. “De overstap van installatie vanaf een cd naar een webgestuurde oplossing heeft onze ICT-teams enorm ontlast.”

Interne printsystemen

In samenwerking met Würth IT heeft NiceLabel tevens andere ‘interne’ printsystemen voor labels ontwikkeld die een oplossing bieden voor de behoeften van Würth voor de labeling van dozen en magazijnrekken. Voor de labeling van dozen ontwikkelde het team van NiceLabel een integratie met WS1, het centrale ERP SAP-systeem van Würth.

Het printproces kan op drie manieren worden geactiveerd: via de SAP GUI (grafische gebruikersinterface), via een mobiele printer en door via de SAP GUI een NiceLabel-formulier te openen waarmee de gegevensoverdracht wordt gestart. De integratie betekent dat de oplossing van NiceLabel geschikt is voor WS1 en kan worden geïmplementeerd om te voorzien in de printbehoeften van alle bedrijven in de Würth Group zodra ze zijn overgestapt op het goedgekeurde WS1-systeem.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This