Orange Business Services selecteert Ekinops en Dell Technologies voor uCPE-platforms

28 februari 2020

Orange Business Services heeft Ekinops en Dell Technologies gekozen als partners voor een nieuwe, universele oplossing voor het universal Customer Premises Equipment (uCPE). Het platform speelt een belangrijke rol in netwerktransformatie, waaronder Software-Defined Networking (SDx) en biedt klanten meer zakelijke flexibiliteit en eenvoud in service implementatie. Orange levert vanaf 2020 oplossingen op basis van uCPE aan middelgrote tot grote zakelijke klanten.

De oplossing is een resultaat van co-innovatie tussen Orange en haar strategische partners Ekinops en Dell Technologies, die Enterprise Branch Server IT en Virtualisatie Management combineren. De uCPE maakt gebruik van hardware van Dell Technologies  Original Equipment Manufacturer (OEM) Embedded & Edge Solutions met middleware gebouwd door Ekinops. Het Franse bedrijf is leverancier van geavanceerde oplossingen voor netwerktoegang. Het zal organisaties in staat stellen om hun site-connectiviteit en functionaliteit te versterken met het beheer van Virtual Network Functions (VNF). Ondernemingen kunnen VNF’s op afstand installeren op een uCPE die op elke locatie kan worden ingezet. Een enkele uCPE kan meerdere netwerkfuncties uitvoeren, zoals routers, SD-WAN, firewalls en WAN-optimalisatie, waardoor klanten veel sneller nieuwe sites en services kunnen inrichten. Het Ekinops VNF-certificeringsprogramma heeft momenteel meer dan dertig VNF’s van derden gecertificeerd.
 

Ondersteunende push richting edge computing

De oplossing zal bedrijven ook helpen om naar Edge computing over te gaan, waarbij use cases zoals video, AI of IoT lokaal op de uCPE worden uitgevoerd. Het uitvoeren van gegevensverwerking op de Edge zal hen helpen de prestaties van applicaties te verbeteren en privacygegevens te verzekeren.
 
“Onze internationale zakelijke klanten hebben meer flexibiliteit nodig op het gebied van connectiviteitsoplossingen en infrastructuuroptimalisatie. Deze uCPE oplossing, ontwikkeld in samenwerking met Ekinops en Dell Technologies, geeft ondernemingen meer keuze wat betreft implementatie en versterkt onze op ecosystemen gebaseerde aanpak. Wij zijn van mening dat flexibele oplossingen zoals deze essentieel zijn voor klanten die een toenemend aantal diensten willen uitvoeren in de Edge”, zegt Anne-Marie Thiollet, Vice President, Connectivity Business Unit bij Orange Business Services.
 
“De combinatie van onze middleware en VNF’s met de krachtige uCPE’s en de internationale aanwezigheid van Dell zal zorgen voor de best mogelijke kwaliteit, prestaties en ondersteuning voor zakelijke klanten van Orange. We zijn toegewijd om service providers te helpen bij het gebruik van software-defined networking en onze groeiende lijn van softwareproducten heeft bewezen op het scherpst van de snede te staan, zoals deze aankondiging bevestigt,” zegt Didier Brédy, CEO van Ekinops.
 
“Ons uCPE-assortiment biedt een ideale oplossing voor serviceproviders om het aansluiten van filialen op het WAN te moderniseren, de complexiteit te verminderen en de impact op het bedrijf te bevorderen”, zegt Sanjay Tyagi, Vice President en General Manager, EMEA OEM Embedded & Edge-oplossingen bij Dell Technologies.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This