NFON introduceert tweefactorauthenticatie voor hardware

27 februari 2020

NFON introduceert tweefactorauthenticatie (2FA) voor eindapparaten. Bij de ingebruikname van nieuwe telefoons zal de eenmalige invoer van een zogenaamde Phone Authentication PIN (PAP) noodzakelijk zijn.

“Veiligheid en betrouwbaarheid zijn voor NFON enorm belangrijk”, zegt Jan-Peter Koopmann, Chief Technology Officer bij NFON AG. “Daarom voeren we regelmatig audits uit op ons platform en werken we voortdurend aan verdere verbeteringen. Op basis van onze analyses en de ontwikkelingen op het gebied van IT-beveiliging hebben we besloten dit mechanisme verder te ontwikkelen om aan onze hoge eisen te voldoen en de hoogst mogelijke veiligheid voor onze klanten te garanderen.”
 

Made in Germany

Tot nu toe werd de hardware-authenticatie op het platform uitgevoerd met behulp van het certificaat van de fabrikant en het MAC-adres van het apparaat, indien de fabrikant dit ondersteunt. Met de introductie van 2FA moet een eindapparaat dat verbonden is met het NFON-platform geautoriseerd worden met een zescijferige code (PAP), bovenop de bestaande authenticatiemethodes.
 
Een dergelijke procedure is ook gebruikelijk bij internetbankieren en leidt tot meer veiligheid voor alle gebruikers. “We hebben dit zo ontworpen om de impact op NFONs auto provisioning-proces, waar klanten aan gewend zijn, te beperken”, voegt Jan-Peter Koopmann toe. “De authenticatie integreert moeiteloos in de vertrouwde processen tijdens de installatie. De vuistregel is: bij de afweging tussen gemak en veiligheid moet de veiligheid vooropstaan.” De nieuwe procedure geldt alleen voor nieuwe apparaten die nog niet bij NFON zijn geregistreerd. Slimme functies, vooral bij het gebruik van meerdere apparaten, maken deze procedure bijzonder voordelig voor alle klanten en gebruikers.
 
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This