Vincent Backes nieuwe Country Manager Luxemburg bij Hewlett Packard Enterprise

25 februari 2020

Na zijn eerdere rol als Senior Sales Executive, keert Vincent Backes terug naar Hewlett Packard Enterprise (HPE) als Country Manager Luxemburg. Het is zijn uitgesproken ambitie om de bekendheid van HPE in het Groothertogdom verder uit te bouwen. Daarnaast is het zijn doelstelling om de leiderschapspositie te handhaven. Vincent Backes heeft meer dan 25 jaar ervaring in de technologiesector met sleutelposities bij onder meer Sun Microsystems en Oracle.

Sinds 1 januari 2020 bekleedt Vincent Backes de functie van Country Manager Luxemburg bij HPE. Na 2 jaren in Oostenrijk als onafhankelijke ondernemer start hij met ambitie een nieuwe uitdaging. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verkoop bij bedrijven zoals Sun Microsystems, Oracle, eProseed Europe en Dell EMC werd hij in 2016 Senior Sales Executive bij HPE Luxemburg waarnaar hij nu dus terugkeert als Country Manager.  

Vincent Backes zal zich toeleggen op customer satisfaction en strategische partnerships om de doelstellingen van HPE in de regio te realiseren. Daarnaast wil hij ook de betrokkenheid van zijn medewerkers versterken. Om HPE en zijn uniek aanbod nog meer te promoten, heeft de Country Manager alvast enkele events op de kalender staan waaronder het SAP Forum Belux op 10 juni 2020, het Golden-i Gala & Awards op 11 juni 2020 en het Gala It One in december.   

“De komende jaren wil ik Hewlett Packard Enterprise meer bekendheid geven in Luxemburg,” vertelt Vincent Backes. “Naast het feit dat HPE een geavanceerd technologisch bedrijf is, presenteert het vandaag de dag een unieke benadering van de wereldwijde markt door middel van zijn GreenLake aanbod. Om in de race te blijven en te vernieuwen, moeten datacentra meer agile worden. HPE GreenLake, een portfolio van oplossingen voor consumentengebruik of beter bekend als “as a service”, is er om hen te helpen dat te doen.”

Stéphane Lahaye, Managing Director HPE BeLux, is verheugd over de komst van Vincent Backes: “Ik ben enorm blij om ons team te kunnen versterken met een top professional zoals Vincent. Hij kent HPE en hij kent de Luxemburgse markt, consument en partners. We hadden geen betere HPE Luxemburg Country Manager kunnen vinden om onze relevantie voor klanten en partners in het Groothertogdom te verhogen.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This