Dassault Systèmes vergroot omzet en winst per aandeel met dubbele cijfers in vierde kwartaal en fiscaal jaar 2019

14 februari 2020

3D-experiencespecialist Dassault Systémes heeft de resultaten bekendgemaakt over het vierde kwartaal van 2019, dat eindigde op 31 december. Daarnaast heeft het de jaarresultaten geopenbaard. De totale omzet groeide in het vierde kwartaal met 16%, in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor, naar 1,21 miljard euro. In geheel 2019 realiseerde het bedrijf een omzet van 4,06 miljard euro, een toename van 13% in vergelijking met 2018. De winst per aandeel groeide in 2019 eveneens met 13% naar 3,65 euro (non-IFRS, constante valuta).

Innovatie versnellen

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “In 2012 hebben wij als bedrijfsdoel geformuleerd dat de producten met de natuur en het leven geharmoniseerd moeten worden. Daarmee anticipeerden wij op de transitie bij consumenten van productgericht denken naar waarde hechten aan duurzame experiences. Om daar invulling aan te geven hebben wij een platform ontwikkeld voor het creëren en testen van virtuele twin experiences en een nieuwe manier van samen innoveren. Met 3DEXPERIENCE stellen wij innovators in staat om sneller nieuwe categorieën oplossingen voor een nieuwe categorie consumenten te creëren. Bedrijven in elke markt moeten anders gaan innoveren om de wereld duurzamer te maken. In 2019 heeft 3DEXPERIENCE al voor een derde bijgedragen aan onze software-omzet, terwijl ook een derde afkomstig is van marktdiversificatie.”
 

Virtual twin experience van de mens

“Tegenwoordig zijn wij in staat om alle kennis en ervaring opgebouwd in de niet-organische wereld toe te passen op de levende wereld: wij breiden onze ambitie en focus uit van dingen naar het leven”, vervolgt Charlès. “Net zoals wij de complete virtuele twin experience naar vliegtuigen, auto’s en gebouwen hebben gebracht, zijn wij op termijn in staat om een virtuele twin experience van de mens te creëren. Deze ontwikkeling biedt de zorgsector een nieuw perspectief, namelijk het transformeren van hoe mensen worden genezen en een betere kwaliteit van leven krijgen. Het komende decennium gaat Dassault Systèmes zich richten op het verwerven van een marktleidende positie in de lifesciences-industrie, uitbreiden van onze corebusiness en groeien in de kansrijke markt van stedelijke infrastructuren.”
 

Pascal Daloz benoemd tot Chief Operating Officer

“Om de realisatie van onze ambitie te ondersteunen en te borgen dat alle operationele beslissingen in lijn met onze bedrijfsstrategie worden genomen, combineren wij de talenten van meerdere generaties binnen het management. Pascal Daloz gaat daar de komende jaren als Chief Operating Officer leiding aan geven.”
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This