BlackBerry beveiligt de moderne werknemer met Digital Workplace

13 februari 2020

BlackBerry Limited kondigt BlackBerry Digital Workplace aan. Deze veilige en robuuste omgeving geeft gebruikers eenvoudig en veilig online en offline toegang tot bedrijfsinhoud op locatie of in de cloud, inclusief Microsoft® Office 365® producten.

Toegang hebben

Altijd en overal op afstand toegang hebben tot bedrijfsbestanden en -gegevens is een must voor moderne, mobiele werknemers. Het gebruiken van een traditionele VPN of klassieke VDI kan computers, bedrijfsnetwerken en andere endpoints echter niet effectief beschermen tegen de groeiende cyberrisico’s, zoals malware. Met BlackBerry’s Zero Trust Architecture als basis maakt BlackBerry Digital Workplace de noodzaak van een VPN- of VDI-oplossing overbodig. Het biedt continue bescherming tegen bedreigingen met behulp van kunstmatige intelligentie en machine learning. Zo werken gebruikers veilig en locatieonafhankelijk vanaf elk apparaat.

Met BlackBerry Digital Workplace kunnen moderne bedrijven ook meer gebruikers beschermen dankzij de kant-en-klare oplossing die gebruikers snel kan aan- en afmelden. Het huidige personeelsbestand is vaak een mix van voltijdwerknemers, freelancers, seizoenswerkers, partners en locatieonafhankelijke werknemers. Bedrijven hebben een manier nodig om deze bredere groep gebruikers gemakkelijk toegang te geven tot beschermde bedrijfsgegevens, hetzij via bedrijfsapparatuur, hetzij via – in toenemende mate –persoonlijke apparaten.

Gemengde groep

Dankzij BlackBerry Digital Workplace kan deze gemengde groep medewerkers hun zakelijke e-mail, agenda en contacten op hun eigen apparaten op dezelfde manier gebruiken als op een traditionele computer. De IT-afdeling kan indien nodig eenvoudig alle bedrijfsgegevens van het apparaat wissen, bijvoorbeeld aan het einde van een dienstverband of in geval van nood. Een complexe on- en offboarding is hierbij dus niet nodig.

“In tegenstelling tot traditionele workspace-producten die de productiviteit remmen uit naam van de veiligheid, biedt BlackBerry Digital Workplace een oplossing die gemakkelijk te gebruiken en rendabel is. Dit terwijl gebruikers zowel online als offline worden beschermd,” zegt Billy Ho, Executive Vice President of Enterprise Products and Value Added Solutions bij BlackBerry. “Deze oplossing maakt gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie, naast de geavanceerde netwerk- en beveiligingsfuncties van BlackBerry. Gebruikers krijgen zo een ongeëvenaard niveau van productiviteit, beveiliging en flexibiliteit. Het is een oplossing die is gebouwd voor de virtuele werknemer in het digitale tijdperk.”

Windows en Linux

BlackBerry Digital Workplace integreert Awingu om de toegang tot Windows- en Linux-apps, desktops, bedrijfsintranetten en gedeelde bestanden te vereenvoudigen. “De combinatie van BlackBerry Desktop, CylancePROTECT® en Awingu maakt het een unieke, uniforme werkplekoplossing die zich onderscheidt dankzij de end-to-end beveiligingsfocus,” zegt Walter Van Uytven, CEO van Awingu.

ConvergeOne, een bekende IT-leverancier van samenwerkings- en technologie-oplossingen, heeft BlackBerry Digital Workplace geïmplementeerd om de veiligheid van de bedrijfsgegevens – waar deze zich ook bevinden – te garanderen en de toegang tot haar bedrijfsgevoelige gegevens te beheren.

“Onze partnerships met BlackBerry en Awingu zijn van cruciaal belang voor het succes van ConvergeOne’s digitale transformatie- en cyberbeveiligingsinitiatieven”, zegt Collin W. Buechler, Information Security & Compliance Officer bij ConvergeOne. “De twee oplossingen bieden niet alleen de vereiste beveiliging voor al onze klanten, maar ook toegang voor onze teamleden tot de benodigde applicaties en functies, ongeacht het apparaat of de locatie. Dit geeft ons een ongeëvenaard niveau van controle en productiviteit.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This