Cloud native, open source en Kubernetes technologie op KubeCon + CloudNativeCon Europe

12 februari 2020

Van 30 maart t/m 2 april vindt in het RAI-congrescomplex te Amsterdam KubeCon + CloudNativeCon Europe plaats. Dit evenement van de Amerikaanse congresorganisatie CNCF brengt meer dan 10.000 afgevaardigden van bedrijven, wetenschappelijke instellingen en technologiegemeenschappen op het gebied van cloud-native computing en open source technologie bij elkaar.

Het congres bevordert de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen de participanten binnen een groeiend ecosysteem van cloud native gebaseerde software-oplossingen. Tijdens deze op innovatieve IT-specialisten gerichte internationale bijeenkomst wordt aandacht besteed aan thema’s rondom: Kubernetes; Prometheus; Envoy; CoreDNS; containerd; Fluentd; Jaeger; Vitess; TUF; OpenTracing; gRPC; CNI; Notary; NATS; Linkerd; Helm; Rook; Harbor; etcd; Open Policy Agent; CRI-O; TiKV; CloudEvents & Falco en andere cloud-native technologieën.

De prestentaties gedurende de twee dagen hebben betrekking op: maatwerk rond en uitbreiding van Kubernetes; Microservices in productie (o.a. gRPC); cloud native aanpak via CI/CD (DevOps); schaalbaarheid en prestaties; gereedschap voor monitoring en analyse; machineleer-toepassingen en data; observeerbaarheid van dynamische operationele variabelen; omgang met ’execution’ modellen in de cloud; nieuwe ontwikkelingen bij opslag en netwerken voor containers.

Het volledige presentatieprogramma van het congres is te vinden op: https://events.linuxfoundation.org/kubecon-cloudnativecon-europe/?gclid=EAIaIQobChMI0-vUjs-15wIVg8reCh1JTQNsEAAYASAAEgIxjPD_BwE

Spektra

Een van de sponsors en exposant tijdens de KubeCon + CloudNativeCon Europe is Diamanti Inc, de Kubernetes-specialist uit het Californische San Jose die vanaf begin dit jaar ook actief is in Europa.

Met Spektra levert Diamanti een holistisch platform met een geïntegreerde controle over data en processen in de containers vanaf de I/O operatie van een enkelvoudige container tot aan meervoudige clusters in hybride omgevingen. Met Kubernetes ’on bare metal’ voorziet het bedrijf in orkestratiefunctionaliteit van containers rechtstreeks op de onderste laag (Linux) zonder de overhead van Virtual Machines.

Appliance

Daarnaast levert Diamanti de D20 appliance, gebaseerd op standaard Intel Xeon processoren. Daarmee laat zich binnen een kwartier een volledige container stack uitrollen op basis van de open souce oplossingen Kubernetes 1.12 of Docker 1.13. De appliance bewijst zich volop in omgevingen met intensieve I/O afhandeling, waar te zware CPU-belasting en de overhead van virtualisatie de prestaties dreigen te beïnvloeden, zoals bij AI-machine learning, bij 5G/Edge toepassingen en bij het draaien van applicaties als Elastic, Splunk en Kafka. 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This