Verizon opent 5G-lab en -studio in Londen

11 februari 2020

Verizon heeft een nieuw 5G-lab en een productiestudio geopend in Londen. Dit is de eerste 5G-faciliteit van het bedrijf buiten de Verenigde Staten. Het lab is inmiddels geopend en is gevestigd in Verizons Mid City Place-kantoor in het centrum van Londen. Het biedt een live 5G-omgeving van Verizon waar organisaties 5G-applicaties en -ervaringen kunnen ontwikkelen en testen.

De 5G-labs van Verizon zijn ontworpen om technologische pioniers een plek te bieden om het 5G-ecosysteem verder te ontwikkelen. Start-ups, academici, bedrijven en organisaties werken samen met Verizon in de laboratoria om de grenzen van de 5G-netwerktechnologie te verkennen, nieuwe toepassingen en hardware te ontwikkelen en na te denken over wat er mogelijk is in een 5G-wereld. De mogelijkheden zijn onder meer het onderzoeken van hoe autonome voertuigen, slimme gemeenschappen, virtuele gezondheidszorg, het industriële Internet of Things, virtueel onderwijs, augmented en virtual reality, slimme productie en gaming kunnen worden verbeterd met de snelheid, bandbreedte en lage latency van 5G.
 

5G-applicatie

Het 5G-lab van Verizon in Londen stelt het bedrijf in staat om zijn ervaring en expertise op het gebied van de levering van 5G-applicaties te delen met bedrijven die buiten de VS zijn gevestigd. Organisaties die het lab bezoeken kunnen bestaande 5G-toepassingen en -ervaringen in actie zien. Daarnaast kunnen ze samenwerken met het Verizon-team om 5G-applicaties te ontwikkelen. 
 
“Verizon heeft een bewezen staat van dienst als het aankomt op de levering van 5G in de VS”, aldus Tami Erwin, Group CEO bij Verizon Business Group. “Een van de beste manieren om de ware mogelijkheden van 5G te ontgrendelen is om het in handen te geven aan pioniers en visionairs. Onze faciliteit in Londen stelt onze internationale klanten in staat om te profiteren van deze expertise wanneer ze 5G-toepassingen en -ervaringen willen ontwikkelen.”
 

Gebruiksmogelijkheden

Het lab in Londen laat een selectie van gebruiksmogelijkheden van 5G zien binnen diverse branches, waaronder reclame en entertainment, onderwijs, productie, medische sector, detailhandel, nutsbedrijven en podia. Dit zijn onder meer een mobiele commandocentrale, een verbeterde winkelervaring en slimme rekken voor de detailhandel, slim beheer van bedrijfsmiddelen en het opnieuw inrichten van de werkplek met behulp van AR. 
 
Daarnaast zal Verizon in april 2020 een 5G-productiestudio in Londen openen als aanvulling op het 5G-lab. De studio zal een ruimte bieden waar merken van Verizon Media, en partners en klanten, hoogwaardige 3D-inhoud kunnen produceren. Hieronder vallen ook virtual en augmented reality-ervaringen met behulp van geavanceerde technieken zoals volumetric video, motion capture en AR-uitzendingen. De studio is uitgerust met 5G en biedt een incubator-ruimte waar innovatieve creatieve bedrijven kunnen testen. Zo leren ze hoe ze in de toekomst content kunnen ontwikkelen die profiteert van de capaciteit van 5G om vrijwel direct enorme hoeveelheden data te verzenden.
 

RYOT

De RYOT-studio van Verizon Media heeft de kracht van 5G-ervaringen voor adverteerders en media al aangetoond bij evenementen zoals de klimaattop van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2019 en de première van Star Wars – Rise of Skywalker.
 
“Onze RYOT 5G Studio in Los Angeles was het eerste en enige 5G-productiehuis in de VS toen het vorig jaar werd geopend. En nu openen we een nieuwe studio in Londen met dezelfde revolutionaire faciliteiten voor het produceren van content. De nieuwe studio in Londen toont onze toewijding om klanten toegang te geven tot hoogwaardige content van al onze merken. Nu we overgaan van 2D- naar 3D-content, bieden we onze partners toegang tot de meest geavanceerde technologie en de mogelijkheid om te experimenteren met 5G”, aldus Guru Gowrappan, CEO van Verizon Media.
 
 
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This