Kingston Technology lanceert datacenter NVMe SSD Boot Drive

7 februari 2020

Kingston Technology introduceert een nieuwe datacenter SSD, de DC1000B M.2 NVMe boot drive. De nieuwe drive is bedoeld voor servers met een of twee M.2 NVMe-slots voor boot purposes en zo waardevolle 2.5” drive bays voor extra gegevensopslag biedt.

De DC1000B is ontworpen met een 2280-vormfactor die een ingebouwde vermogensverliesbeveiliging bevat en is ontworpen met 0.5DWPD4-duurzaamheid voor een lange levensduur. Kinston’s DC1000B heeft uitstekende prestaties met snelheden tot 3,2GB/s en 205K IOPS2 en is ontworpen voor het opstarten, evenals caching en logging toepassingen.

“Hoewel de M.2 vormfactor oorspronkelijk is ontworpen voor de consumentenproducten, maken de kleine afmetingen en de hoge prestaties het ook aantrekkelijk voor servergebruik”, aldus Ferdi van der Zwaag, Team Leader Benelux bij Kingston EMEA. “De DC1000B is speciaal ontworpen voor de nieuwste servers van zowel white box als Tier 1 server OEM’s die gebruik maken van M.2 NVMe SSD’s voor boot purposes en de mogelijkheid biedt om te configureren als lokale cache drive.”

DC1000B is een hoogwaardige M.2 (2280) NVMe SSD die gebruik maakt van de nieuwste Gen 3.0 x 4 PCIe interface met 3D TLC NAND. DC1000B biedt datacenters een kosteneffectieve oplossing voor opstartschijven met de geruststellende gedachte dat ze een SSD kopen die is ontworpen voor gebruik op een server. Ideaal voor gebruik in hoog-volume rack-mount servers, interne bootdrive(s) en speciaal gebouwde systemen waar een krachtige M.2 SSD nodig is met ingebouwde bescherming tegen stroomuitval (PLP). Deze SSD is ontworpen voor het leveren van enterprise-level prestatieconsistentie en functies met een lage wachttijd die normaal gesproken niet op client-SSD’s worden toegepast.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This