Nieuwe NGINX Controller van F5 versnelt ontwikkeling van apps

6 februari 2020

F5 introduceert NGINX Controller 3.0, een cloud-native controller om applicaties te leveren die de agility van bedrijven vergroten, risico’s verminderen en digitale klantervaringen verbeteren. Het is het eerste multi-cloud, self-service platform dat DevOps, NetOps, SecOps en app-ontwikkelaars overbrugt en daardoor de productiviteit en efficiëntie vergroot.

NGINX Controller combineert app-services als load balancing, API management, analytics en service mesh waarbij de applicatie zelf als uitgangspunt dient. Hierdoor wordt het grote aantal verschillende tools in organisaties teruggebracht en daarmee de snelheid van applicatie-ontwikkeling verhoogt. Andere voordelen zijn een betere performance, meer inzicht en een lagere total cost of ownership.
 
“Dit is de eerste grote productintroductie sinds we samen zijn gegaan met F5; het laat de unieke voordelen zien van de twee bedrijven gecombineerd”, aldus Gus Robertson, SVP en GM van NGINX bij F5. “Controller 3.0 biedt de basis voor een schaalbare self-service voor ontwikkelaars en DevOps. Bedrijven stellen hun apps steeds meer centraal, dus hebben we de gebruikerservaring rond dat uitgangspunt gebouwd. Bovendien kunnen apps van klanten nu worden geconfigureerd via een nieuwe API. Het is een belangrijke stap voor ons.”
 

Belangrijkste kenmerken

Door de levering van code aan klanten te stroomlijnen, wordt de digitale ervaring verbeterd. NGINX Controller is een cloud-agnostische oplossing zodat klanten makkelijk een consistente set van services over verschillende cloud-omgevingen kunnen uitrollen. Speciaal voor DevOps zijn er integraties met CI/CD tools van onder andere Ansible en Datadog. De ontwikkelaars-portal biedt documentatie voor gepubliceerde API’s, en de ingebouwde certificaat-manager houdt de SSL/TLS certificaten veilig en overzichtelijk bij elkaar.
 
Met NGINX Controller 3.0 kunnen klanten veel meer zelf regelen zonder dat het ten koste gaat van de benodigde toezicht en het voldoen aan regels. DevOps, NetOps, SecOps en AppDev profiteren van self-service management en monitoring voor eigen apps en aangestuurde workflows waardoor er veel betere samenwerking is. Een intuïtief dashboard geeft realtime, app-centric data weer.
 
NGINX Controller biedt verder belangrijke analytics en inzichten om applicaties bij te sturen ten gunste van de bedrijfsresultaten. Dit gebeurt niet alleen om de prestaties van de app goed te houden, maar lessen en trends-analyses worden ook meegenomen in nieuwe ontwikkelingscycli. Hierdoor wordt de tijd die nodig is om een app te updaten of security-features toe te voegen aanzienlijk verlaagd. 
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This