Koch Industries neemt Infor over

6 februari 2020

Infor, een leverancier van branchespecifieke cloudoplossingen, maakt vandaag bekend dat Koch Industries, een affiliate van Koch Equity Development LLC, het resterende aandelenbelang dat in handen is van Golden Gate Capital overneemt.

Na het afronden van de overeenkomst zal Infor een zelfstandige dochteronderneming van Koch Industries zijn. Het huidige managementteam zal blijven werken vanuit het hoofdkantoor in New York City.

Belangrijke klant

Koch is niet alleen een belangrijke klant van Infor, maar sinds 2017 ook investeerder in de softwareleverancier. Dankzij zijn krachtige balans en AA-kredietwaarheid is Koch voornemens Infor te positioneren als een van de meest kapitaalkrachtige technologiebedrijven. Koch-bedrijven investeerden de afgelopen zes jaar meer dan 26 miljard dollar in technologiegerelateerde zaken.

“De beslissing van Koch om Infor over te nemen is een sterke bevestiging van onze productstrategie en onze focus op het creëren van innovatieve oplossingen voor onze klanten”, zegt Kevin Samuelson, CEO van Infor. “Als dochteronderneming van een bedrijf dat meer dan $110 miljard omzet en 90 procent van de winst opnieuw investeert in haar activiteiten, zijn we uniek gepositioneerd om de digitale transformatie in de markten waarin we actief zijn te bevorderen. Onze branchespecifieke CloudSuites breiden we in snel tempo uit en we bieden klantervaringen en resultaten die veel verder gaan dan wat standaard is in de bedrijfssoftwaremarkt.”

Disruptieve laag

“Software is niet langer een verticale industrie; het is een disruptieve laag die elk facet van de samenleving verandert”, zegt Jim Hannan, Executive Vice President en CEO of Enterprises van Koch Industries. “Als een wereldwijde organisatie die meerdere industrieën in 60 landen omvat, bezit Koch de middelen, kennis en relaties om Infor te helpen zijn transformatieve mogelijkheden te blijven uitbreiden.”

Infor heeft ongeveer 4 miljard dollar geïnvesteerd in productontwerp en -ontwikkeling om branchespecifieke CloudSuites te leveren die de meest uitdagende operationele problemen voor meer dan 68.000 klanten wereldwijd oplossen. De CloudSuites van Infor zijn cloud-native, branchespecifiek en gebouwd om bedrijven te helpen bij het moderniseren en stimuleren van directe, tastbare impact. De belangrijkste industrieën van Infor zijn de productie- en distributie-industrie, de gezondheidszorg, publieke sector, detailhandel en horeca.

Golden Gate

“Achttien jaar geleden is Golden Gate Capital opgericht en gestart met het opbouwen van Infor”, zegt David Dominik, medeoprichter van Golden Gate Capital. “We verkopen ons resterende belang aan Koch Industries, die de laatste drie jaar ook onze partner in Infor was, vanwege de belangrijke strategische waarde tussen Infor en Koch.” Golden Gate Capital Managing Director Rishi Chandna voegt hieraan toe: “In de afgelopen jaren dat we met Koch Industries en het managementteam hebben samengewerkt, is het duidelijk geworden dat er een geweldige samenwerking is met Koch. En die samenwerking zal het bedrijf naar een hoger succesniveau brengen. We zijn erg trots dat we de afgelopen jaren met het managementteam konden samenwerken aan de transformatie van Infor.” 

De transactie is behoudens de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen en zal naar verwachting in de eerste helft van 2020 worden afgerond. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This