Atlona Omega Series matrix switcher vereenvoudigt gebruik AV-apparatuur

4 februari 2020

Atlona, het AV-bedrijf van netwerkleverancier Panduit, vereenvoudigt het samenwerken op basis van BYOD in AV-omgevingen, met de multifunctionele AT-OME-MS52W 5×2 matrix switcher. Deze nieuwe oplossing in de Omega Series integreert vaste en draadloze AV-aansluitingen met USB-poorten en het automatisch switchen daartussen, voor groepspresentaties en videoconferencing. Atlona introduceert de nieuwe switchoplossing tijdens ISE 2020 in Amsterdam, op stand 5-T50. Net als andere Omega Series producten wordt de nieuwe OME-MS52W geleverd met 10 jaar productgarantie en support.

Vaste aansluitingen

Atlona’s OME-MS52W bevat de volgende vaste inputaansluitingen: HDMI, DisplayPort en USB-C, met gespiegelde of gematrixeerde HDBaseT en HDMI outputs. De USB-C-poort maakt AV-input zonder speciale adapter mogelijk van de nieuwste tablets en laptops, inclusief opladen. Verder werkt de USB-C interface samen met een geïntegreerde USB 2.0 hub om dataconnectiviteit aan twee apparaten te bieden. Ook wordt simultaan AV en USB switchen voor maximaal drie computers ondersteund en USB-extensie naar een compatibele Atlona HDBaseT ontvanger. Met deze vaste aansluitingen is de nieuwe switcher een USB-integratieoplossing voor interactieve displays en videoconferencing.

Draadloze connectiemogelijkheden

De nieuwe OME-MS52W ondersteunt ook het draadloos delen van de schermweergave vanaf iOS, Android, Mac, Chromebook en Windows apparatuur, zonder dat er een aparte app voor nodig is. Via de bijbehorende webinterface kan een beheerder of meetingorganisator alle gebruikers autoriseren, content previewen van maximaal 16 draadloze verbonden apparaten en zowel toegang geven tot het presentatiescherm als blokkeren.

De OME-MS52W ondersteunt HDBaseT-videotransport van opnames tot 4k/60 met 4:2:0 chroma-subsampling, in combinatie met embedded audio, control, Ethernet en USB-data. Voor die laatste mogelijkheid is wel een Omega Series receiver met USB-ondersteuning nodig, zoals de AT-OME-EX-RX of AT-OME-SR21. Alle vaste aansluitingen voor AV-input en de HDMI-output ondersteunen 4K/60 4:4:4 bij HDMI datasnelheden tot 18 Gbps.

Automatische inputselectie

Atlona’s OME-MS52W selecteert automatisch de correcte inputbron wanneer deze wordt verbonden of verwijderd en zet de verbonden projector(en) ook automatisch aan of uit, afhankelijk van het gebruik. Verder biedt deze switcher audio de-embedding, aansluitingen voor het aansturen van een gemotoriseerd projectiescherm of display en slimme I/O-poorten om het systeem automatisch in of uit te schakelen op basis van het gedetecteerde gebruik. De OME-MS52W is remote te managen via het Atlona Management System (AMS 2.0), of het recent uitgebreide Velocity IP-gebaseerde AV-controleplatform. Andere managementtoepassingen zijn via TCP/IP en RS-232 te integreren.

“Atlona staat bekend om het leveren van flexibel toepasbare en betrouwbare oplossingen voor AV-applicaties, die het werken daarmee vereenvoudigen voor de gebruikers en beheerder”, zegt David Shamir, Director Product Management van Atlona. “De OME-MS52W continueert deze traditie door klanten de voordelen van BYOD maximaal te laten benutten. Verder is het ontwerp en gebruiksgemak verbeterd door alle benodigde draadloze en vaste aansluitingen te integreren in een compacte behuizing.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This